Contractul de detasare a directoarei Scolii nr. 10 din Capitala a fost suspendat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), joi, chiar in ziua cand ar urma sa fie cunoscute rezultatele anchetei facute de ISMB in cazul invatatoarei acuzate ca cerea cadouri de la parintii elevilor, transmite Mediafax.Totodata, Inspectoratul a anuntat joi, in urma verificarilor, ca o decizie cu privire la invatatoarea Dana Blandu urmeaza sa fie luata de catre Consiliului de Administratie al unitatii angajatoare, Scoala Maria Rosetti.

"Referitor la cadrul didactic implicat, asteptam hotararea Consiliului de Administratie al unitatii angajatoare", a declarat, joi, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Constantin Traistaru.

Traistaru a confirmat, pe de alta parte, ca ISMB i-a suspendat contractul de detasare pe functie a directoarei de la Scoala nr. 10 din Bucuresti, dupa ce aceasta formulase o solicitare in acest sens.

Surse din cadrul Scolii nr. 10 au declarat, pentru Mediafax, ca ISMB a luat hotararea de a suspenda contractul prin care Camelia Fercu era detasata ca director la aceasta unitate de invatamant.

Initial, Realitatea TV anuntase ca directoarea Scolii Maria Rosetti si-a dat demisia.

Amintim ca Inspectoratul Scolar Bucuresti s-a autosesizat pe 29 decembrie in cazul unei invatatoare de la Scoala 10, care ar fi cerut parintilor bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Ancheta a inceput dupa ce in presa a fost prezentata o inregistrare video preluata de pe Youtube, in care este surprinsa o discutie intre parinti si o invatatoare de la Scoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sarbatori, spunand: "Este in politica balcanica, romaneasca, de sarbatori sa se ofere".

Parintii ii reproseaza invatatoarei ca le cere prea multi bani pentru cadourile de sarbatori, aceasta spunand ca trebuie sa fie oferite cadouri atat secretarei scolii si bibliotecarei, cat si paznicilor si femeilor de serviciu. Intrebata de un parinte de ce trebuie sa primeasca toti cadouri, invatatoarea le raspunde: "Pentru ca sunt in comunitate, doamna!".