Joi, valorile termice vor fi in continuare mai ridicate decat cele inregistrate in mod obisnuit in aceasta perioada din an, indeosebi in zonele de deal si munte, unde cerul va fi variabil, cu innorari seara si noaptea. In restul teritoriului va persista nebulozitatea joasa si local se va semnala ceata, asociata trecator cu burnita, informeaza Mediafax.

Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1...0 grade in estul Transilvaniei in conditii de ceata persistenta si 12...13 grade in dealurile din Oltenia, Muntenia si Banat; minimele termice se vor incadra intre -4 si 6 grade, mai coborate in depresiuni, spre -8...-9 grade.

La Bucuresti, vremea se va mentine inchisa, cu ceata mai ales dimineata si noaptea si trecator conditii de burnita. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 3 grade, iar cea minima, mult mai ridicata decat ar fi normal la aceasta data, va fi de 0...1 grad.

Vineri, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale in a doua decada a lunii ianuarie. Cerul va fi mai mult noros in regiunile intracarpatice, unde pe arii restranse va ploua slab. In restul teritoriului, cerul va avea innorari indeosebi in prima parte a zilei, cand local in zonele joase de relief va mai fi ceata asociata trecator cu burnite.

La munte vantul se va intensifica treptat, mai ales pe creste, unde seara si noaptea vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, in special in Carpatii Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in marea lor majoritate intre 3 si 12 grade, iar cele minime intre -4 si 5 grade.