O privire pe magazinul online al Arhiepiscopiei Craiovei arata ca, alaturi de obiecte bisericesti clasice, precum lumanari, carti de rugaciuni sau icoane, exista cruci si icoane cu ventuze de pus pe parbriz, dar si diverse stick-uri USB cu cantari sau calendare religoase. Saptamanalul indiscret.ro scrie ca arhiepiscopia obliga preotii sa cumpere unele produse scumpe, cum ar fi un stick USB sub forma de sfesnic ce costa 250 lei si contine o agenda ortodoxa multimedia detaliata.

Obiecte religioase auto pe magazinul onlineFoto: Arhiepiscopia Craiovei

In trafic pot fi vazute multe masini, mai ales taxi-uri si TIR-uri, la care pe parbriz atarna cruciulite si iconite. Cereree exista asadar, iar ea este speculata si de magazinul online al Arhiepiscopiei Craiovei unde la rubrica Auto sunt cruci cu ventuza, bisericute miniaturale, iconite auto cu magnet, metanii auto si chiar si triptice auto...

Si pentru ca tot suntem o tara la moda cu tehnologia, la partea multimedia exista, alaturi de clasicele casete, CD-uri si DVD-uri, si cateva stick-uri USB cu preturi intre 30 si 250 lei. Stick-urile contin imagini bisericesti, slujbe, cantari, colinde si povestiri, iar cel mai scump este in forma de sfesnic si costa 250 lei, fiind o agenda ortodoxa pentru 2014.

Saptamanalul de ancheta indiscret.ro scrie ca pentru a se asigura ca vor avea cui sa vanda aceste obiecte, mai-marii bisericilor din Oltenia "baga agenda pe gatul preotilor" si acestia nu au incotro si trebuie sa cumpere, chiar daca n-au nevoie sau nu-si permit.

Ultima "fita" in materie de ¬lucruri sfinte¬ sunt agendele ortodoxe in format electronic. Despre ele au aflat si preotii doljeni, fiind instiintati ¬ printre dinti, ce-i drept ¬ ca trebuie sa si achizitioneze aceste ¬minunatii¬, scrie publicatia.

"In fiecare an avem de cumparat mai multe lucruri sfinte, ca sa zic asa, sau mai degraba sfintite. Luna aceasta vom cam fi obligati sa cumparam Agenda Ortodoxa pe 2014. Am fost anuntati din decembrie. Costa 250 de lei. Foarte scumpa, daca stam sa ne gandim ca este vorba despre un stick. Preotii mai batrani nici nu vor sti sa il foloseasca. Nu mi se pare corect, si aceeasi opinie este impartasita de mai multi preoti, sa ne oblige sa cumparam agenda. Plus ca anual avem de dat taxele parohiei catre Mitropolie, ne obliga sa luam vin ᅡMilostivireaᅡ, apoi reviste, ziarul ᅡLuminaᅡ si altele. Nu sunt chestii care se pot refuza.", a spus unul dintre preotii doljeni.