Comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, se va intruni miercuri, in sedinta, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi aflandu-se alegerea completa a conducerii si aprobarea calendarului de audieri, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al senatorului social-democrat Gabriela Firea, membrii Comisiei vor mai aproba miercuri regulamentul de functionare, distribuit de presedintele forului in forma draft la sedinta din decembrie 2013.

Prima sedinta pe 2014 a Comisiei ''Nana'' se va desfasura incepand cu ora 14,00, la sala Barbu Catargiu.

Deputatul Eugen Nicolicea a fost votat in luna decembrie 2013 presedinte al comisiei parlamentare de ancheta 'Calarasi', for constituit pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana. Comisia este compusa din 13 membri, un presedinte, un vicepresedinte si un secretar, avand in vedere ca PDL nu si-a desemnat reprezentanti in comisie.

Potrivit Hotararii plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului de infiintare a comisiei de ancheta Calarasi, forul parlamentar are urmatoarele obiective: verificarea trasabilitatii terenurilor instrainate in perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana, judetul Calarasi; verificarea situatiei subventiilor incasate de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura in perioada verificata in zona supusa anchetei; verificarea statutului juridic si al raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona comunei Nana in perioada 1990-2013; verificarea structurii de culturi a exploatatiilor agricole din zona supusa anchetei; verificarea legalitatii tranzactiilor cu terenuri din zona supusa anchetei in perioada 1990-2013.