Fostul premier Adrian Nastase a parasit, luni seara, la ora 17.50, locuinta din strada Zambaccian, intr-o masina de culoare neagra, inconjurat de o multime de ziaristi si fotografi, fara a face nicio declaratie, anunta televiziunile de stiri.

Ora 19.10 Masina in care se afla Adrian Nastase a intrat in curtea pentineciarului Rahova.

In jurul orei 18:37, Adrian Nastase a parasit sectia 2 de Politie cu o masina a politiei. Acesta s-a marginit sa declare ca nu era pregatit pentru sentinta magistratilor si i-a indemnat pe ziaristii care din jurul sau sa aiba grija sa nu se loveasca.

Ora 18:15 Politia Capitalei a primit mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea in cazul lui Adrian Nastase, politistii bucuresteni urmand a merge la Sectia 2 Politie, acolo unde fostul premier s-a predat luni dupa-amiaza, de unde va fi dus direct la Penitenciarul Rahova, au declarat, pentru Agerpres, oficiali ai Politiei Capitalei.

Masina acestuia a fost urmarita prin oras de vehiculele televiziunilor de stiri, care au transmis in direct traseul urmat de Adrian Nastase.

Autovehiculul in care se afla fostul prim ministru s-a oprit la sectia 2 de politie, in jurul orei 18.00.

Cu o jumatate de ora inainte, avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, declarase ca acesta se va "duce de bunavoie la autoritati".

Aflat la locuinta fostului premier, din strada Zambaccian, avocatul Ion Cazacu a declarat jurnalistilor ca "in cateva minute" il va insoti pe Adrian Nastase catre arest.

"Dl Adrian Nastase va merge cu mine sa fie pus in executare mandatul. Probabil ca in cateva minute vom pleca impreuna. Deocamdata nu stim unde, nu stim daca s-a emis mandatul, dar este vointa dansului de a se preda, de a se pune in executare, de a se duce de bunavoie la autoritati", a spus Cazacu.

Luni dupa-amiaza, Adrian Nastase a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi pentru luare de mita in forma continuata. Acesta a mai primit 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj.

Prin contopirea pedepselor, Adrian Nastase va executa pedeapsa de patru ani de inchisoare.

Dana Nastase a fost condamnata la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, pentru complicitate de luare de mita, si patru ani de interzicere a unor drepturi.Aceasta are o perioada de incercare de 8 ani.