Meteorologii au emis, duminica la pranz, atentionari cod galben de ceata si burnita, valabile in urmatoarele trei ore pe raza a trei judete, inclusiv in Municipiul Bucuresti. Astfel, intre orele 12:00 si 15:00, local in judetele Calarasi si Ilfov (inclusiv in municipiul Bucuresti, mai ales in zona periferica), si pe arii relativ extinse din judetul Valcea, inclusiv in municipiile Rm. Valcea si Dragasani, se va semnala ceata si burnita.

Fenomenele meteo, ce vor fi prezente si pe drumurile nationale si europene aferente zonelor atentionate, determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

Anterior, Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica dimineata mai multe atentionari nowcasting cod galben de ceata, burnita si polei pentru 17 judete, valabile in urmatoarele ore. Conform atentionarilor postate pe site-ul ANM, intre orele 9:00 si 12:00, pe arii relativ extinse in judetele Olt si Valcea si pe arii restranse in judetul Dolj, Gorj, inclusiv municipiile Slatina, Rm. Valcea, Craiova si Tg. Jiu se va semnala ceata, ce determina reducerea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, fenomenul fiind asociat si cu burnita.

Ceata si burnita se vor semnala, pana la ora 12,00, si in jumatatea de sud a judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, iar local si in judetele Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Teleorman, inclusiv drumurile nationale si europene aferente.

De asemenea, pana la ora 11,15, in sudul judetului Sibiu, mai ales pe Valea Oltului si zona de munte se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 70-80 km/h.

Potrivit ANM, pana la ora 11,05 in judetul Alba inclusiv municipiul Alba Iulia, dar si pe arii restranse in judetele Sibiu si Mures, precum si drumurile nationale si europene aferente se va semnala depunere de polei.