BDirectia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botosani, impreuna cu Inspectoratul Judetean de Politie si Garda de Mediu, au inceput un control la abatoarele din judet, dupa ce in localitatea Fantanele din judetul Suceava au fost descoperite lesurile a aproximativ 100 de capete de cai, despre care exista suspiciunea ca ar fi fost abatorizati in Botosani, transmite Agerpres.

Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu, a declarat, sambata, pentru agentia de presa citata, ca verificarile au fost dispuse dupa ce, vineri, presa din Suceava a prezentat situatia de la Fantanele.

"Imediat dupa ce mass-media a prezentat situatia, ne-am autosesizat, formand o comisie mixta, cu Garda de Mediu si Politia. Cautam indicii daca la abatoarele autorizate din judetul Botosani s-au sacrificat cai in ultima luna si jumatate", a afirmat Vasiliu.

Autoritatile din Botosani nu exclud varianta ca lesurile de cai descoperite la Fantanele sa provina de la un abator din Botosani, insa sustin ca, deocamdata, nu au niciun element care sa confirme acest lucru.