Un incendiu care a izbucnit intr-o sala de jocuri din apropierea unei gari din centrul orasului Tokyo a perturbat puternic traficul trenurilor atat la plecare, cat si la sosire in capitala japoneza, vineri dimineata, potrivit unor companii feroviare JR si presei citate de AFP.

Incendiul a izbucnit in jurul orei locale 6:30 (joi, 23:30, ora Romaniei), dintr-un motiv in continuare necunoscut, intr-o sala de jocuri, si s-a propagat la alte cladiri din apropiere, in cartierul Yurakucho, o zona foarte frecventata, situata in apropiere de zona cu buticuri de lux din cartierul Ginza.

Circa 50 de vehicule de pompieri au intervenit la fata locului, potrivit posturilor de televiziune, iar focul era aproape stins vineri dimineata.

Trenuri de la periferie si trenuri de mare viteza Shinkansen au fost oprite, cu precadere intre gara Tokyo si Osaka (vest), pe liniile care traversau cartierul afectat de fum. Cabluri de transmisie apartinand unor companii feroviare ar fi ars, potrivit postului de televiziune NHK.

Potrivit datelor disponibile, nu s-au inregistrat raniti, insa zeci de mii de persoane au fost afectate de opririle temporare ale trenurilor, in contextul in care numeroase familii se intorc acasa dupa sarbatorile de Anul Nou.