Consilierii locali din comuna vasluiana Puiesti au hotarat marti, in unanimitate, ca pe data de 9 februarie 2014 sa fie organizat un referendum pentru consultarea populatiei privind explorarea gazelor de sist de catre compania americana Chevron, anunta Agerpres. La sedinta au fost prezenti 10 din cei 13 consilieri locali.

"Normal este ca populatia sa fie consultata intr-o astfel de problema, de importanta majora pentru comunitate. Vom vedea ce vor decide cetatenii", a declarat primarul comunei Puiesti, Costel Moraru.

Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui a organizat, in cursul saptamanii trecute, o dezbatere pe tema gazelor de sist in comuna Puiesti, unde compania Chevron vrea sa inceapa explorarea, dialogul fiind insa intrerupt de huiduielile si scandarile persoanelor care se opun proiectului.

La dezbaterea organizata in incinta Caminului Cultural din Puiesti au participat cetateni din zona, autoritati locale, dar si activisti ecologisti din mai multe orase ale tarii. Reprezentantii APM au fost primiti cu huiduieli, iar dezbaterea a inceput in timp ce mai multe persoane scandau lozinci impotriva Chevron.

Chevron a obtinut in judetul Vaslui acorduri de mediu pentru inceperea explorarii in trei perimetre: Popeni 1A, in comuna Gagesti, Silistea 1A, in comuna Pungesti, si Paltinis 1A, in comuna Bacesti, si a depus documentatia pentru obtinerea acestui acord pe cel de-al patrulea perimetru, in comuna Puiesti.