Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, mai multe avertizari cod galben de ceata, valabile in Capitala si 20 de judete din tara, in unele zone vizibilitatea fiind redusa sub 50 de metri, in timp ce in altele exista riscul de polei.

Avertizarea cod galben de ceata va afecta urmatoarele zone din tara:

Intre orele 9:00 si 12:00 local, in judetele Botosani, Neamt, Iasi, inclusiv drumurile nationale si europene. Se vor semnala burnita, chiciura si polei.

Intre 9:00 si 12:00: Arii extinse in judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov inclusiv municipiul Bucuresti si in jumatatea sudica a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, inclusiv drumurile nationale si europene aferente si autostrazile A1, A2. Vor fi si burnite izolate.

In intervalul 5:55 - 9:55: Zonele de campie din judetele Arad, Timis si Hunedoara, inclusiv localitatile Arad, Timisoara si Deva.

Intre 5:00 si 11:00: Local in judetele Valcea, Olt si Gorj, inclusiv municipiile Rm. Valcea, Slatina si Tg. Jiu

Intre orele 7:00 si 10:00: Zonele joase din judetul Alba, vestul judetului Sibiu, Harghita, inclusiv municipiul Alba Iulia, Sebes, Miercurea-Ciuc, precum si drumurile nationale si europene aferente. Local, va fi depunere de chiciura (polei).

In intervalul 7:00 - 13:00: zonele joase din judetul Cluj, inclusiv drumurile nationale si europene si municipiul Dej. Se va semnala si depunere de chiciura.

In toate zonele mentionate se semnaleaza ceata ce determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 metri si izolat sub 50 metri.