Locuitorii apartamentelor din Calarai avariate de explozia puternica de miercuri asteapta sa se poata intoarce acasa. Specialistii de la Distrigaz vor anunta vineri cand va fi reluata alimentarea cu gaz. Imediat va fi dat drumul si la curent electric si oamenii se pot muta inapoi in apartamente, a spus joi vicepremierul Gabriel Oprea, prezent la locul dezastrului. Oprea a mai anuntat ca s-a format o celula de criza care se ocupa de acest caz.

Intre timp, o comisie formata din specialisti din mai multe domenii va stabili daca structura de rezistenta a blocului in care s-a produs explozia a fost afectata, apoi va spune daca pot fi facute reparatii in imobil, a declarat joi primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin. Dragulin a precizat ca Primaria va asigura tot ce este necesar pentru locatarii ramasi deocamdata pe drumuri.

Primarul a mai spus ca un singur locatar din blocul afectat de explozie a fost cazat la caminul de elevi pus la dispozitie de autoritati, ceilalti alegand sa mearga la rude sau la prieteni.

Reprezentantii Distrigaz Sud Retele spun ca, in urma primelor cercetari, explozia de la Calarasi s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaze pe instalatia de utilizare a gazelor naturale din interiorul apartamentului in care a avut loc deflagratia.

In urma exploziei, o femeie de 46 de ani a murit si sase persoane au fost ranite. Opt apartamente au fost avariate.