S-au publicat normele de aplicare a legii privind cainii fara stapan: Toti cainii care nu sunt de rasa trebuie sterilizati pana in 2015, eutanasierea este permisa dupa 14 zile petrecute in adapost

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 24 decembrie 2013, 1:44 Actualitate | Esenţial


Caini comunitari
Foto: HotNews / DP
Toate persoanele care detin caini de rasa comuna au obligatia de a-i steriliza pana cel tarziu 1 ianuarie 2015, potrivit normelor metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, care au fost publicate luni seara in Monitorul Oficial.

Normele metodologice prevad posibilitatea, dar nu si obligatia eutanasierii cainilor fara stapan daca acestia nu sunt revendicati dupa 14 zile lucratoare de la primirea in adaposturi.

Toate persoanele fizice sau juridice, asociatiile si fundatiile pentru protectia animalelor care detin caini de rasa comuna sau metisi au obligatia sa ii sterilizeze pana cel tarziu 1 ianuarie 2015.

Cainele de rasa comuna este definit ca "orice caine care nu poate fi asimilat unei rase omologate".

Detinatorii de femele nesterilizate au obligatia sa declare gestatiile, nasterile si numarul de pui fatati oricarui medic veterinar, imediat dupa sesizarea gestatiei. Declararea fatarilor si a numarului de pui se face in maxim zece zile. Aceste date se trec in Registrul cainilor cu stapan.

Consiliile locale pot subventiona total sau partial sterilizarea cainilor cu stapan. De asemenea, detinatorii de caini au obligatia, in spatiile publice, sa ridice dejectiile produse de animale.

Care sunt principalele prevederi ale normelor metodologice:
 • Toate persoanele fizice sau juridice, asociatiile si fundatiile pentru protectia animalelor care detin caini de rasa comuna sau metisi au obligatia sa ii sterilizeze pana cel tarziu 1 ianuarie 2015.
 • Consiliile locale si consiliul general al municipiului Bucuresti, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan sunt obligate ca in maxim 60 de zile de la intrarea in vigoare a normelor sa contracteze servicii veterinare prevazute de norme.
Ordinea in care trebuie capturati cainii:
 • cainii care circula liberi, fara insotitori, din preajma scolilor, gradinitelor, locurilor de joaca, parcurilor, pietelor
 • cainii care circula liberi in alte locuri publice
 • cainii care circula liberi in zonele periferice ale localitatilor
Obligatiile autoritatilor:
 • Serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan au obligatia ca, in 60 de zile, sa faca o evaluare a numarului de caini fara stapan.
 • Imobilizarea cainilor fara stapan prin administrarea de la distanta a unor substante stupefiante cu arme utilitare sau sarbacane trebuie efectuata sub stricta supraveghere a medicului veterinar.
 • Este interzisa mutarea cainilor fara stapan din zona in care se afla in alta zona.
Se interzice, la capturarea cainilor vagabonzi:
 • lovirea, ranirea sau mutilarea cainilor
 • manipularea aceastora intr-un mod care le provoaca dureri inutile
 • capturarea cainilor care nu sunt foarte agresivi, nu sunt suspecti de a fi turbati sau nu sunt in spatii inaccesibile prin administrarea de la distanta a medicamentelor psihotrope si stupefiante
 • transportarea cainilor fara custi individuale de transport
 • transportarea canilor in masini neventilate corespunzator
In adaposturi, cateii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 saptamani trebuie hraniti de trei ori pe zi, iar cei cu varsta cuprinsa intre 12 saptamani si 12 luni de doua ori pe zi.

Dupa intrarea in adapost si inregistrare, fiecare caine va fi examinat medical.

Despre adoptie:

 • Adoptia cainilor se face gratuit.
 • Persoana care adopta mai mult de doi caini din adaposturile publice si ii tine la bloc are nevoie de acordul asociatiei de proprietari.
 • Dupa a opta zi de prezenta in adaposturi, cainii pot fi adoptati la distanta, iar operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor vagabonzi trebuie sa prelungeasca durata de sedere in adapost cat timp adoptatorul isi respecta obligatiile materiale asumate.
 • Persoanele care adopta la distanta caini sunt obligate sa suporte toate cheltuielile pentru mentinerea cainilor in adapost. Plata cheltuielilor de intretinere, cu exceptia tratamentelor medicale, se face in avans pe o perioada de 30 de zile. Aceste cheltuieli sunt stabilite de consiliile locale.
Eutanasierea:
 • Cainii blonavi incurabil sunt eutanasiati in maxim 48 de ore de la stabilirea diagnosticului, daca nu sunt adoptati.
 • Este interzisa eutanasierea cainilor fara stapan care un sufera de boli incurabile inainte de expirarea termenului de 14 zile lucratoare de la cazarea acestora.
 • Decizia de eutanasiere a cainilor care nu au fost revendicati, adoptati, adoptati de la distanta sau mentinuti in adaposturi, dupa expirarea termenului de 14 zile lucratoare de la cazarea acestora, va fi emisa prin completarea de catre imputernicitul primarului a unui formular special", prevazut in anexele normelor.
 • Eutanasierea este efectuata doar de medici veterinari, iar asociatiile pentru protectia animalelor pot fi prezente la aceste operatiuni.
Cainii fara stapan care, pana la data intrarii in vigoare a normelor, au fost identificati, sterilizati si pentru a caror ocrotire asociatiile de proprietari isi asuma in scris raspunderea, conform HG 955/2004, nu vor fi ridicati de serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20882 vizualizari

 • +17 (19 voturi)    
  Acum o sa spuna (Marţi, 24 decembrie 2013, 7:01)

  John M. [utilizator]

  ca n-au bani sa aplice legea si pana in 2015 vor fi 100 de mii pe strazi si lumea o sa inghita acelasi b.s. de la Oprescu si consiliul lui de spagari.
  • -8 (18 voturi)    
   rasism (Marţi, 24 decembrie 2013, 11:32)

   FFF T [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   Lăsând la o parte faptul că normele se aplică în Ajunul Crăciunului, în timp ce oamenii sunt ocupaţi cu sărbătorile, "bunii creştini" guvernanţi se ocupă de măcelul câinilor fără stăpân, sesizaţi RASISMUL din legile astea:

   1. "Toate persoanele care detin caini de rasa comuna au obligatia de a-i steriliza pana cel tarziu 1 ianuarie 2015." De ce doar rasa comună şi nu toate rasele?

   2. "Persoana care adopta mai mult de doi caini din adaposturile publice si ii tine la bloc are nevoie de acordul asociatiei de proprietari.". De ce nu şi restul proprietarilor de câini?
   • +2 (4 voturi)    
    Fiindca ciinii de rasa sint tinuti pt. inmultire (Miercuri, 25 decembrie 2013, 14:48)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui FFF T

    bei fraiere, si nu se inmultesc ca potaile ucigase.
 • -16 (36 voturi)    
  Datorie asumata, nerespectata de om! (Marţi, 24 decembrie 2013, 7:47)

  hotnewsfil [utilizator]

  Dragi suflete de la HotNews,
  ati pus o poza cu privirea patrunzatoare, care topeste sufletele noastre, ale celor care 'au de vazut' ('cine are de vazut, sa vada, cine are de auzit, sa auda!').
  De vreo 15.000 de ani, omul l-a luat din lumea lui, pe lup si l-a domesticit, l-a tinut pe langa (in) casa lui. 'Domesticit', de la latinescul 'domus' - 'casa'.
  Omul a descoperit astfel adaptabilitatea extraordinara a lupuluit domesticit, fidelitatea lui inegalabila pentru omul care i-a devenit frate, parinte.
  Cainele si-a aratat capacitatea rara de a fi un amplificator 'magnus', al dragostei pe care o primeste din partea omului care l-a adoptat, cu trup si suflet, i-o intoarce inzecit.
  Ma refer la cainele crescut in 'domus' sau in curtea acestuia. Nu la cel ramas 'al nimanui', pe strazile straine si noua, oamenilor.
  Cainii domesticiti vor sa apartina cuiva, isi cauta permanent un parinte (un suflet de om), nu 'un om-stapan'!, desi il iubeste si pe acesta din urma, daca il protejeaza, daca isi respecta angajamentul pe care l-au luat strabunii, acum 15.000 de ani.
  Daca oamenii de azi nu respecta acest angajament al strabunilor lor, de a ingriji, hrani un caine, daca il 'arunca in strada', al nimanui, cainele revine, treptat, treptat lup, de salbaticeste, devine periculos pentru oameni.
  De aceea, locul cainelui domesticit este numai 'in domus', suflet langa suflet cu omul-parinte, integrat perfect in familia acestuia, prieten cu fiecare membru al acesteia, in special cu copiii.
  Romanii, iresponsabili in toate, fac, si in aceasta privinta, o fapta care ii caracterizeaza : 'au aruncat in strada caini domesticiti, i-au parasit, i-au lasat fara mancare (cum arata un om flamanzit?), adica i-au impins catre salbaticire si au decis (romanii!) sa ii omoare in masa.
  Din nefericire, aceasta crima, este inevitabila!
  Romanii sunt atat de saraci (din cauza prostiei si a hotiei lor), neavand bani nici pentru a trai ei (si copiii lor!) 'omeneste', incat trebue sa omoare cainii.
  • +13 (31 voturi)    
   Cainele nu este om (Marţi, 24 decembrie 2013, 10:37)

   Dr.Ovi [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Draga suflete,

   Cainele nu este om, si nu gandeste ca un om, desi e clar ca sunt oameni care gandesc ca un ... caine. Ce vreau sa spun este ca (,) cainele are o alta definitie a dragostei, nu ceea ce crezi tu. Un caine nu este si nu va fi niciodata un prieten, asa cum intelegem noi cuvantul. Cainii au avut si vor avea pana la sfarsit o mentalitate de haita. Ei cred in ranguri, in supusi si in lideri. In "domus", cainele nu este egal cu omul, ci pe ultima treapta, sau asa ar trebui.

   Daca tu crezi ca "cainele domesticit" este un prieten al omului, in sensul in care omul vede prietenii, atunci inseamna ca si boul domesticit este la fel. Du-te in Africa si vei vedea bivoli salbatici care te-ar omori la prima sansa pe care ar avea-o. Bivolii sau boii domestici din Romanika nu s-au atasat sufleteste de om, sau nu iubesc omul si il considera suflete-pereche, si pur si simplu au fost obisnuiti de mici sa creasca cu oameni si sa nu ii considere dusmani. Nu e dragoste, este instinct. Daca ar fi dragoste in jurul familei, atunci inseamna ca este ura atunci cand ei musca pe altcineva. Nu e nici dratoste, nici ura, ci este instinct de protejare. Cainii antrenati special isi pot controla, intr-o anumita masura, anumite instincte, insa tot nu e vorba de sentimente. Doar omul este capabil de sentimente.
   • -16 (28 voturi)    
    Gresit (Marţi, 24 decembrie 2013, 11:35)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Ovi

    "Doar omul este capabil de sentimente."


    Nu, omul nu e capabil de sentimente, responsabilitate sau compasiune ... omul, ca 99% din postacii HN, e capabil doar sa puna mana pe bata sau pe otrava.
    • +2 (4 voturi)    
     Vad ca matale esti capabil de ura fata de (Miercuri, 25 decembrie 2013, 14:50)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     semeni, ergo...
   • +5 (17 voturi)    
    draga Ovi, (Marţi, 24 decembrie 2013, 13:42)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Ovi

    1. Cainele de care scrii nu este lup.. cainele este un animal domestic. Cauta in dictionar cuvantul 'domestic'. Daca nu se incadreaza in definitie, cainele de care scrii devine un animal salbatic. O deviatie genetica artificiala, nenaturala, care influneteaza negativ echilibrul deja fragil in care traim.
    2. Sentimentele sunt reactii chimice in creier. Surprinzator poate pentru cineva care scrie ca tine, creierul nostru functioneaza la fel ca al unui caine. Sa spui ca 'doar omul este capabil de sentimente' este doar o dovada de ignoranta. Exemplele tale sunt penibile. Omul omoara alti oameni fara sa-i urasca neaparat.. deseori fara sa-i cunoasca. Daca tu nu ai reusit sa-ti faci prieteni printre animale, poate ca e vina ta.. altii spun ca se poate si doar prostia te poate impinge sa-i contrazici.
    • -3 (9 voturi)    
     eco-anarhistule............. (Marţi, 24 decembrie 2013, 18:51)

     oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     probabil ca ai suflet de maidanez........daca faci atat de mult scandal pe strazi......hai, mars la padocuri, te-ai plimbat destul pe bulevarde,ai grija de confratii tai cu 4 picioare.
    • +1 (3 voturi)    
     Stimabile, aici vorbim de ciini ucigasi (Miercuri, 25 decembrie 2013, 14:52)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     de un blestem care, inainte de Ceausescu, nu exista in Bucuresti. Nu existau oameni omoriti de ciini vagabonzi, fiindca nu erau pe strazi! Nenorocirea asta cu "ciinele sacru" a pornit dupa demolarea a jumatate din Bucuresti!
     • -1 (1 vot)    
      cred ca vorbim de niste exceptii (Joi, 26 decembrie 2013, 15:46)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

      1. sunt 50-60000 de caini fara stapan in Bucuresti si majoritatea nu sunt "ucigasi", desi uneori haitele isi apara teritoriul cu orice pret. 2. in fiecare an mii de oameni sunt muscati de caini, dar o buna parte din ei sunt muscati de caini care au stapan.
      3. in multe cazuri s-a dovedit ca haitele de caini "fara stapan" erau de fapt tolerate sau chiar incurajate/hranite de catre persoane care apreciau protectia oferita de aceste animale (totusi cainele este domesticit de foarte mult timp si se ataseaza usor de un om daca acesta il hraneste si ii ofera adapost)

      deci cainii ucigasi sunt, dar nu prea sunt. insa toti maidanezii sunt o problema, chiar daca nu te omoara. unii nu te lasa sa dormi noaptea, altii mor calcati de masini si uneori soferii mor daca incearca sa-i evite, toti sunt purtatori de boli si umplu orasul de excremente (mii de tone anual) care vara sunt incorporate in praful pe care il respiram cu totii. acestea ar trebui sa fie motivele pt care trebuie stransi de pe strazi. daca ne uitam doar la cazurile extreme, ar trebui sa interzicem cainii in totalitate pentru ca uneori si cei care au stapan mai ataca si omoara...
   • 0 (14 voturi)    
    Dr Ovi- o intrebare (Marţi, 24 decembrie 2013, 14:46)

    misa2002_2006 [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Ovi

    Iti pun doar o intrebare:
    de unde stii ca un caine nu este prietenul omului, ai avut vreodata in viata dumitale un animal de care sa ai grija?
    decat sa te faci de ras, mai bine taci...
    oamenii sunt cele mai parsive fiinte de pe planeta asta.. iti dau in cap dupa ce ii ajuti,uita repede de unde au plecat.. animalul ramane vesnic atasat de tine, oricat de rau ar fi tratat...
    vorbim de instinct? daca oamenii sunt fiinte superioare, unde este instinctul de a proteja?
    nu sunt in stare sa protejeze nici batranii,ii abandoneaza, nici copiii, ii arunca la tomberon..despre ce vorbim?
    vrei sa iti dam exemple de lectii de viata, ca sa intelegi ca un caine moare langa mormantul tau, daca ai fost prietenul lui..hai sa nu mai incercam sa denaturam adevarul..si sa nu mai vorbim de sentimente, ca daca ai vedea un seaman pe strada tarandu-se, nu i-ai intinde mana sa il ridici.
    daca animalul te musca, inseamna ca a fost provocat.. nu neaparat de dumneata, dar cu siguranta a fost maltratat si a ramas cu sechele..
    daca l-a lovit o masina, fuge la roata la oricare masina..si tot asa..daca un copil este batut de parinti, ramane cu sechele, cand creste se poarta la fel cum s-au purtat ai lui cu el..devine chiar criminal..in situatia asta pe cine mai eutanasiem?
    • -4 (8 voturi)    
     de de naiba (Marţi, 24 decembrie 2013, 18:48)

     ggna [utilizator] i-a raspuns lui misa2002_2006

     tot comparati cainii cu oamenii????
    • +1 (5 voturi)    
     Dialogul surzilor (Marţi, 24 decembrie 2013, 22:56)

     _tudor_ [utilizator] i-a raspuns lui misa2002_2006

     "daca animalul te musca, inseamna ca a fost provocat.. nu neaparat de dumneata, dar cu siguranta a fost maltratat si a ramas cu sechele.."
     "Daca fau cu bocancul in orice caine fara botnita care se intampla asa fie pe langa mine n-am nici o vina. sunt doar <<sechele>> si asa am apar eu"..
     Unde punem limita?
     Botnita?
     Proprietar?
     Responsabiitate? Eu unul imi asum faptul ca n-am nici o repsonsabilitate fata de nici un caine.. Deal with that!
    • +1 (1 vot)    
     Atasament la haita (Joi, 26 decembrie 2013, 13:32)

     aniod [utilizator] i-a raspuns lui misa2002_2006

     Cainele este atasat celui care-l creste, asa cum noi suntem atasati de parinti. Cred ca in acest sens trebuie vazute dovezile extreme de iubire ale cainilor fata de om.
   • -3 (7 voturi)    
    raspunsDr Ovi (Marţi, 24 decembrie 2013, 20:44)

    Livut [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Ovi

    Intradevar nu sunt oameni dar prin comportament pot da lectii oamenillor - caini nu fura, nu omoara nu violeza ca oamenii ca sa nu mai vorbim ca este cel mai bun prieten al omului lucru demonstrat de foarte multe cazuri cand cainele a salvat omul chiar cu pretul propriei vieti. Niciodata nu mi-a fost frica de caini chiar de maidanezi dar de oameni da fiindca se comporta mai rau ca animalele.
    • +1 (5 voturi)    
     ??? (Marţi, 24 decembrie 2013, 21:22)

     kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Livut

     nu omoara ? dar care a fost motivul urgentarii si aplicarii acestei legi ? nu tocmai faptul ca omoara ?
     si inca ceva, nu comparati cainii cu oamenii !
   • +1 (3 voturi)    
    Sa intelegem si sa respectam natura! (Miercuri, 25 decembrie 2013, 18:07)

    hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Ovi

    Si omul uraste si iubeste instinctiv, nu din ratiune. Nu face un rationament pe baza caruia sa deduca daca iubeste/uraste sau nu un alt om, un alt animal, o floare, un munte, un fir de iarba. Mamele se sacrifica pentru opii instinctiv, nu din sentimentalism.
    Toate fiintele isi apara propria integritate corporala din instinct, nu din sentimente. Si musca si-o apara din instinct, nu din sentimente.
    Dragostea de mama, la specia umana, este ca si cea a leoaicei si a celorlalte specii.
    Natura le-a dotat pe femei cu acest instinct, pe care nu il au baietii.
    Sentimentul (partea afectiva, localizata in creer, nu in inima!) exista si la alte specii din natura.
  • 0 (4 voturi)    
   Domne, te stiam cu creier (Miercuri, 25 decembrie 2013, 14:49)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   dar vaz ca m-am inselat!
   • +1 (3 voturi)    
    Invatati sa vorbiti (nu ca in codru, ca la oras!). (Miercuri, 25 decembrie 2013, 18:17)

    hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

    De ce jigniti, de ce sunteti un mahalagiu impertinent?
    Asa vorbiti si cu seful dimneavoastra, si cu mama, cu bunicii, cu toti care nu au pareri identice cu ale dumneavoastra, chiar cu necunoscutii de pe strada?
    • 0 (2 voturi)    
     Sint un mahalagiu impenitent :) (Joi, 26 decembrie 2013, 14:47)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

     cind e vorba la o adica ...
 • +15 (31 voturi)    
  Astazi, (Marţi, 24 decembrie 2013, 9:02)

  Cheie primara [utilizator]

  indreptandu-ma ca de obicei cu bicla catre serviciu am fost atacat de mai multi maidanezi. Si disparusera dupa moartea lui Ionut.
  Se pare ca iubitorii au descins in noaptea asta cu dubele si au impanzit Bucurestiul.
  • -6 (10 voturi)    
   cainii se iau doar de cei cu sufelt rau! (Marţi, 24 decembrie 2013, 19:11)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

   Iar Ionut nu a existat
 • +7 (21 voturi)    
  Colt Alb, ai dat de dracu'... (Marţi, 24 decembrie 2013, 10:09)

  Colebil Clinton [utilizator]

  Sa luam cazul rural. Fiecare are in curte un caine, pentru paza. Ca o paranteza, hotii sunt mai multi decat cainii. Medic veterinar, ioc. Politie, vax. Pai cine o sa latre in locul cainilor daca o sa-i castram, primaru'? Ca pe aia, dupa ce o sa le dam ouale afara, nu o sa-i mai intereseze capitolul asta. Si daca are doispe ani, de ce il mai castrez? Ma mir ca nu ati bagat-o si pe aia cu inscrierea in asociatia chinologica, sa le umpleti din nou alora buzunarele. Mana cereasca pe capul politiei locale, sa scotoceasca potaile la cur sa vada daca sunt castrate. Macar au si ei ceva de lucru, ca altfel umbla degeaba pe strazi, la fel ca maidanezii...
  • +4 (8 voturi)    
   nici o solutie nu pare sa fie perfecta (Marţi, 24 decembrie 2013, 13:54)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Colebil Clinton

   Intr-adevar, pentru multi romani din mediul rural va fi greu sau chiar imposibil sa isi castreze animalele. Eu personal nici nu consider ca este o idee buna sa-i obligi sa o faca, dar daca nu asa, cum o rezolvam? Stim cu totii ca o parte din vina pentru numarul imens de maidanezi o poarta si locuitorii din sate care nu isi permit sa tina puii, nici nu au inima sa-i omoare si atunci lasa pe langa drum la marginea oraselor.
   Adevarul este ca a avea un caine, cand traiesti intr-o societate ca a noastra, este o responsabilitate. Ai drepturi si obligatii - faci ce vrei la tine in curte, dar realitatea este ca in societatea in care traiesti maidanezii au devenit o problema si avem nevoie de solutii. Una este sterilizarea. Este o solutie brutala si discriminatorie pentru ca un caine de rasa poate la fel de bine sa faca pui si nu garanteaza nimeni ca stapanul nu-i va arunca in strada. Ba chiar s-ar putea ca in urmatorii ani pe la sate sa vedem o inflatie de rase ieftine si docile (labradori) si apoi prevederea din lege sa devina inutila.
   Dar daca l-ai obliga pe taranul tau sa faca o vizita la veterinar la 6 luni? Sa stim cu totii ca animalul este sanatos si daca face pui, ce se intampla cu ei? Mai multa libertate, mai multe drepturi, dar si mai multe obligatii... In extrema opusa ar putea fi interdictia de a tine un caine fara un permis special. Se poate si mai rau...
   • +4 (6 voturi)    
    "sa faca o vizita la veterinar" (Marţi, 24 decembrie 2013, 15:33)

    Colebil Clinton [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Fratioare, tu stii ce vorbesti? Sa-l obligi pe taran sa faca o vizita la veterinar? Pai tu nu ai citit ce am scris. Ia fa tu un sondaj si vezi in cate sate/comune exista veterinar. Nici macar "uman" nu mai au. 
    • -1 (1 vot)    
     Si ce? (Miercuri, 25 decembrie 2013, 16:32)

     Bozi [utilizator] i-a raspuns lui Colebil Clinton

     Cei care nu au doctor "uman" cum zici tu inseamna ca stau in zone izolate si nu prea ajung oricum pe la oras sa-si aduca aici cainii pe care nu-i mai vor. Problema este cu cei care stau in comunele apropiate de orase.
  • 0 (2 voturi)    
   Iata un limbaj demn de un demnitar piramentar (Miercuri, 25 decembrie 2013, 14:57)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Colebil Clinton

   asa ca-n spatiul public apar tot felul de ...
 • +13 (21 voturi)    
  mie mi-a sarit in ochi urmatoarea prevedere (Marţi, 24 decembrie 2013, 10:45)

  Stapanu [utilizator]

  "Se interzice, la capturarea cainilor vagabonzi:
  - capturarea cainilor care nu sunt foarte agresivi, nu sunt suspecti de a fi turbati sau nu sunt in spatii inaccesibile prin administrarea de la distanta a medicamentelor psihotrope si stupefiante" (...)
  Legiuitorul ar trebui trimis la re-scolarizare, iar teza de absolvire sa fie din Kafka sau Urmuz.
  Pe de alta parte, pana nu sunt incriminati/ sanctionati istericii astia care pun in plan secund drepturile si libertatile fundamentale ale Omului (dreptul de a merge printr-un loc public fara a fi muscat, latrat sau calcat intr-un excrement de caine este un astfel de drept) ramane cum am stabilit (!?): nimic.
  • -6 (20 voturi)    
   Drepturi (Marţi, 24 decembrie 2013, 11:36)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Stapanu

   Drepturi Drepturi Drepturi Drepturi ... asta e tot ce stiti !


   Dar de obligatii nu vorbeste nimeni, asta nu va place !
   • +7 (17 voturi)    
    as vrea sa te vad mancat de un caine...... (Marţi, 24 decembrie 2013, 12:53)

    oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    sa vezi atunci cum umbli dupa drepturi.....
   • +9 (9 voturi)    
    obligatia omului (Marţi, 24 decembrie 2013, 14:56)

    misa2002_2006 [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    obligatia omului care are in curte un caine, sa nu il mai lase sa sara gardul cand i se face de imperecheat..daca se imperecheaza si face pui, sa nu ii mai arunce la tomberon sau la marginea satului...
    se pare ca ne lasamm luati de valul urii, pt ca asta au si vrut parlamentarii si guvernantii nostri, reusind astfel sa ne distraga atentia de la ce legi imbecile voteaza, pe banda rulanta..
    adevarul este ca excrementele de pe strazi nu sunt ale cainilor fara stapan, ci al celor care merg in lesa..educatia noastra este ZERO si nu o sa ajungem nicaier,i daca nu incepem prin a ne comporta civilizat!!!!!
 • -14 (24 voturi)    
  Iubire la români (Marţi, 24 decembrie 2013, 12:28)

  7cats [utilizator]

  Românii sunt cei mai destepti.
  Asta e.
  Oamenii care iubesc animalele au ajuns sa primească minusuri.

  Repet :OAMENII CARE IUBESC Animalele!!!

  Încă o dată :,,IUBESC".
  In România sa iubeste (si nu contează ce ),a ajuns un lucru malefic.
  Câinii aia care sunt pe străzi nu sunt din cauza lor acolo.
  Tot din cauza voastra ipocriti ce sunteți .
  Dar pentru voi ei sunt un fel de gunoi care va deranjează .
  Sa vina Oprescu sa-i stranga sa-i puna in tomberon si gata .
  Si credeți ca asa se rezolva problema.
  Romania =LUMEA a III.
  Crăciun fericit .

  P.S.vedeti sa nu calcati in cacat de câine sau la noapte sa vina vreo unul sa va mănânce .
  Dan
  • +4 (10 voturi)    
   cuvinte goale.. (Marţi, 24 decembrie 2013, 14:05)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui 7cats

   oamenii care iubesc (orice, inclusiv animalele) fac ceva mai mult decat sa scrie cateva cuvinte pe internet. mai nou ipocrizia se revarsa pe facebook..

   doar 'iubitorii' de animale de la Vier Pfoten Romania au avut buget (adica bani) anual suficient cat sa sterilizeze toti cainii maidanezi din capitala. pe bani! fara voluntari! rezultatul? cateva mii de animale sterilizate... ani de zile de apeluri 'umanitare' ipocrite in timp ce problema ramanea nerezolvata. normal, nu? pentru ca astfel de asociatii exista doar daca problema exista. si restul 'iubitorilor' care ii sustin!? In Bucuresti ar veni cam un 1 maidanez la 40 de locuitori. problema s-ar rezolva peste noapte daca macar unul din 40 ar adopta un caine. din sondaje ai zice ca avem milioane de iubitori de animale infocati. in realitate 'iubesc' doar imaginea din oglinda...
  • +5 (11 voturi)    
   normal ca primiti minusuri (Marţi, 24 decembrie 2013, 14:49)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui 7cats

   voi ,,iubiti'' animalele, dar urati oamenii !
   totusi cui ii revine sarcina de a ridica cainii fara stapin ? in curtea comuna s-au pripasit doi caini, dintre care una este catea care a si fatat. de aici probleme intre vecini, caci caini sar la cei care vin la rude, dar si la trecatorii de pe strada. asa ca ne-am pus mai multi vecini si am dat telefoane la ecarisaj, ce sa vezi ? ei ne trimit la politia locala, care la rindul lor ne trimit inapoi la cei de la ecarisaj, care ne trimit inapoi la politia locala, si tot asa, bataie de joc.
 • -7 (13 voturi)    
  Sa pofteasca! (Marţi, 24 decembrie 2013, 13:14)

  Ricochet [utilizator]

  Insii astia par decisi sa nu rateze nici o prostie, atat din cele imaginabile cat, se vede acum treaba, si din cele de neimaginat.
  Sa pofteasca la mine in curte, dara, fara mandat judecatoresc, sa il examineze pe Azorel al meu, sa vada daca l-am sterilizat sau nu.
  Cu banii castigati din procesul la CEDO ii voi contrui o cusca din lemn de tek, incrustata cu Swarovski, iar de restul voi bea in cinstea celui mai cinstit guvern de tampiti :)
 • +9 (17 voturi)    
  Muscat de caini in parc (Marţi, 24 decembrie 2013, 15:00)

  Alui [utilizator]

  Azi dimineața la 8:30 am fost muscat de doi caini dintr-o haita de 7, in parcul din centrul Devei.
  Am fost la spital pentru tratament (vaccinuri antitetanic si antirabic) si la poliție unde am depus plângere.
  Urmează sa dau in judecată primăria, si daca e descoperit, proprietarul. Intenționează sa cer daune materiale (e posibil sa fiu nevoit sa fac doua călătorii cu avionul in România pentru ultimele doua doze din vaccinul antirabic-am înțeles ca s-ar putea sa nu fie disponibil vaccinul respectiv in tara mea de domiciliu). In cazul asta cer 3.000 de Euro daune materiale (prețul biltelor de avion plus zilele pierdute de la lucru) si 20.000 de Euro daune morale, 10.000 pentru fiecare mușcătura.
  • +3 (5 voturi)    
   Corect, as dori sa plateasca "iubitorii" (Miercuri, 25 decembrie 2013, 15:00)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   de rahat pe strazi, ca asta produc ciinii lor imputiti, pe strazi si in plaminii locuitorilor! tone.
 • +10 (14 voturi)    
  maidan (Marţi, 24 decembrie 2013, 15:17)

  LaurStoica [anonim]

  20 oameni ucisi d emaidanezi si 2 milioane mutilati .pt ca asa vrea mafia cutomana
  • +2 (4 voturi)    
   Perfect zis! Mafia cutomana! (Miercuri, 25 decembrie 2013, 15:02)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui LaurStoica

   nu se putea explica mai bine in mai putine cuvinte.
 • +6 (8 voturi)    
  Caini comunitari (Marţi, 24 decembrie 2013, 15:49)

  AMM [utilizator]

  Iubesc animalele si cainii, dar cei fara stapqan nu mai sunt prieteni sunt animale ,la care datorita conditiilor in care vietuiesc,sunt activate instinctele primare de fiara..! Nu mai sunt prieteni ci dusmani... si in consecinta ar trebui tratati ca atare . Daca nu au stapan trebuie , din pacate anihilati !( ca in orice tara civilizata..)Dar din pacate Romanica nu este asa ceva ...! Cum este posibil ca intr-o tara UE pentru un caine sa se aloce 80 RON iar alocatia pentru un copil sa fie 1/2 adica 40 RON . Cei care 'sar' in apararea maidanezilor , de ce nu ajuta copiii strazii/fara parinti , etc De la guvernanti /alesii neamului nu mai ai la ce sa te astepti ..! Ei pupinc.....I,dau jos din parlament steagul UE si -l pun in loc pe al marelui 'prieten chinez' ...! De ce nu s-a propus 'marelui prieten'(sic) un export masiv de ... caini ,ca inteleg ca la ei este o delicatesa !
 • +3 (3 voturi)    
  Mda. (Marţi, 24 decembrie 2013, 18:43)

  7cats [utilizator]

  Voi astia care nu-i vreți pe străzi ,vreți sa-i omorâti sau cum?

  Ca nici eu nu-i vreau pe străzi .
  • +3 (3 voturi)    
   Sobolanii si tot ce ataca viata si sanatatea (Miercuri, 25 decembrie 2013, 15:01)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui 7cats

   ce trebuie facut cu ei? Tinuti pe banii nostril?
 • 0 (0 voturi)    
  dar (Marţi, 24 decembrie 2013, 18:55)

  ggna [utilizator]

  al meu are 14 ani si n-a iesit niciodata din tarc! Trebuie sa-l castrez???
 • +4 (6 voturi)    
  Chiar iubiţi animalele ??? (Marţi, 24 decembrie 2013, 19:09)

  Alistar44 [utilizator]

  Se apropie Paştele, abia aşteptaţi să tăiaţi fără nici-o milă - mielul, care este copilul oii , apoi îl preparaţi ca drob, friptură, ciorbă, etc fără să aveți vre-o mustrare de conştiinţă că aţi omorât un animal ne-agresiv, care nu poartă şi nu răspândeşte boli, care este curat, care nu vă atacă copiii când se joacă şi merg la şcoală.
  Sunteţi iubtori de animale, - fariseilor ???
  După ce cu lăcomie v-aţi înfruptat din carnea mielului, satisfăcuţi, - vă mângâiaţi pe burta plină, mulţumiţi şi sătui râgâiţi puternic - ipocriţilor !
  Nu iubiţi de fat nimic, ipocrţilor , vă iubiţinumai ve voi şi burțile voastre împuţite !
  Mâncaţi-vă maidanezii pe care- lingeți sub coadă , câinarilor !
 • +2 (6 voturi)    
  cine să plătască pt. maidanezi ??? (Marţi, 24 decembrie 2013, 19:21)

  Alistar44 [utilizator]

  Eu nu vreau să plătesc pentru maidanezi !
  Mă opun alocării de la bugetele statului sau bubetele locale a oricărei sume pt. maidanezi.
  Ce este aia eutanasiere la maiidanezi ? Aceea oaplici omului care nu mai poate îndura durerile unei boli incurabile, - nicidecum maidanezilor !
  Soldaţii care mor în Afganistan sau Irak sunt eutanasiaţi oare ? Sunt împuşcaţi direct !
  Ce facem ? Se eutanasiază maidanezii în timp ce oamenii se împuşcă ???
  Legea este prea blândă ! Este criză şi dăm bani pentru maidanezii agresivi, plini e boli şi inutili ???
  • +2 (4 voturi)    
   E ipocrizia afaceristilor combinata cu psihoza (Miercuri, 25 decembrie 2013, 15:01)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Alistar44

   fetelor in curind batrine si a viitorilor mosi loviti de Alzheimer.
  • 0 (4 voturi)    
   ............. (Miercuri, 25 decembrie 2013, 15:42)

   AlinTimisoara [anonim] i-a raspuns lui Alistar44

   nici eu nu vreau ca din banii mei sa platesc alocatia copilului tau si biserica matii ,preoti ,parcari ......cat despre banii alocati pt caini sau alocat si se vor mai aloca dar ii fura cei cu care mata a votat , stau in mata acasa in ziua votului
 • -2 (4 voturi)    
  ... (Marţi, 24 decembrie 2013, 19:24)

  7cats [utilizator]

  2 milioane mutilati si 20 morți .
  ...
  Ma da mare-i grădina domnului .

  ,,Noi astia care iubim animalele nu iubim oamenii ."
  Cata minte trebuie sa aibă un prost sa debiteze asa ceva?
 • 0 (2 voturi)    
  ... (Miercuri, 25 decembrie 2013, 15:43)

  AlinTimisoara [anonim]

  nici eu nu vreau ca din banii mei sa platesc preotii si biserica voastra ,alocatile pt copiii vostrii si sosele ,parcari , nu am masina .
 • -1 (3 voturi)    
  Cainii fara stapan (Miercuri, 25 decembrie 2013, 23:44)

  fluturel [utilizator]

  Bucurestenii ar trebui sa faca un efor si sa adopte toti cainii care sunt in adaposturi.daca se considera iubitori de animale.
  Cainele este un foarte bun PRIETEN AL OMULUI.
  La cum au ajuns sa ”muste oamenii” cainele este un sfant.Cand un om omoara 3 oameni intr-un accident de masina, nu ar trebui eutanasiat? Cand ai luat trei vieti intr-o fractiune de secunda pentru ca nu ai respectat legea se mai poate compara cu ce a facut un caine?Cainele nu vorbeste,nu cunoaste legi,el asteapta de la noi OAMENII care ne consideram DUMNEZEU pe pamant sa-l indrumam,sa avem grija de el,sa-l iubim, sa-l educam,
  Considerati ca cei care au furat zi de zi ROMANIA sunt mai buni decat un caine? Considerati ca au mai multa educatie,cinste,corectitudine,coloana vertebrala?Ma indoiesc.Oamenii sunt mai rai decat cainii.Multi dintre ei sunt ipocriti,lasi,mincinosi,hoti,etc.
  Sunt copii abandonati?De ce?Unde sunt cei care le-au dat viata? De ce nu au grija de ei ca doar sunt OAMENI nu CAINI?Femeile acestea care fact copii fara sa se gandeasca la consecinte si barbatii care au si ei contributia lor majora cu ce sunt mai buni ca animalel caini?Eu cred ca animalul caine ste mai bun decat asemenea barbati si femei care fac sex fara sa tina cont de consecinte?Nu credeti ca acestia ar trebui castrati?pentru ca acesti OAMENI,FEMEI - BARBATI se zice ca au creier si OMUL este SUPREM?Cred ca in fiecare seara si dimineata fiecare dintre noi ar trebui sa-si vada adevaratul chip si suflet in oglinda.
 • +1 (1 vot)    
  pentru dusmanii oamenilor (Joi, 26 decembrie 2013, 21:53)

  Plasmaticus [utilizator]

  Cainii sunt animale de prada si trebuie luate de pe strazi. Un om daca e prins cu arma alba pe strada e ridicat de politie. Deci nu se poate apara de cainii cu armele lor albe, gheare si colti, care nu sunt ridicati de pe strazi.
  • 0 (0 voturi)    
   Ha Ha ! (Vineri, 27 decembrie 2013, 13:17)

   Troller [utilizator] i-a raspuns lui Plasmaticus

   Unui om nu-i trebuie arma alba ca sa-ti suceasca gatul !
 • 0 (0 voturi)    
  Mda (Vineri, 27 decembrie 2013, 1:37)

  7cats [utilizator]

  (null)
 • 0 (0 voturi)    
  Ce e mai usor a trecut ! (Vineri, 27 decembrie 2013, 13:13)

  Troller [utilizator]

  Se pare ca vor fi exterminati cainii "care nu sunt de rasa". Hm, ce bine suna, exterminarea unei rase dintr-o anumita specie !? Vedeti ca se poate ? Trebuie doar sa existe motiv.
  Pe de alta parte, in SUA, in 2013, au fost ucise 25 de persoane, cu varste intre 2 si 91 de ani, majoritatea de catre Pit Bull sau corcitura de Pit Bull. Asta ar echivala cu 2 decese in Romania. De obicei cainii erau ai unor vecini, rude, erau caini proprii sau chiar cainii dadacei.
  In al treilea rand: se pare ca sunt acum doua categorii de caini: cainii nimanui, fara "utilitate" care nu au "dreptul" sa ucida oameni si cainii care au drept scop sa satisfaca necesitatile afective ale unora (sau ale multora) care, daca intamplator mai si ucid oameni, se accepta, pentru ca e "pretul platit".


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by