Premierul Victor Ponta a afirmat luni ca va urmari "cu foarte mare atentie" modul in care se vor derula lucrarile de consolidare in valoare de 6 milioane de euro pentru cladirea Muzeului Taranului Roman (MTR), care vor incepe in septembrie anul viitor.

"Acel director vrea sa cheltuie 6 milioane de euro, sa-i cheltuie. Daca ii cheltuie legal, nu-l deranjeaza nimeni", a spus primul ministru, la finalul ultimei sedinte de guvern din acest an, in care a sustinut ca nu a vrut "niciodata sa comaseze niciun muzeu".

El a reafirmat insa ca Muzeul Antipa "are nevoie de o extindere", dar discutia "s-a politizat".

"Totul e de la cele 6 milioane de euro care trebuie cheltuite anul viitor. O sa urmaresc cu foarte mare atentie daca sunt cheltuite corect", a incheiat Ponta.

Declaratia sa vine dupa ce directorul Muzeului Taranului Roman, Virgil Nitulescu, a anuntat, in aceeasi zi, ca lucrarile de consolidare in valoare de aproximativ 6 milioane de euro pentru cladirea Muzeului Taranului Roman (MTR) vor incepe in septembrie anul viitor si vor dura doi ani.

Suma alocata provine dintr-un fond de 250 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, obtinut in 2005, fond din care au fost finantate lucrarile de reabilitare pentru mai multe imobile, precum cladirea Teatrului National Bucuresti sau cladirea Operei Nationale Bucuresti.

Printre obiectivele lucrarilor ce vor demara in toamna se numara reamenajarea salii 'Horia Bernea' si crearea unui nou spatiu de expozitii permanente in una din mansardele Muzeului Taranului Roman.

Nitulescu a subliniat ca expozitia permanenta a muzeului nu va fi inchisa total in timpul lucrarilor.