Sefii de post din mediul rural vor trece de mai multe ori prin satele judetului si vor da dovada de mai multa vigilenta, a promis comisarul sef Liviu Olariu de la Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud dupa ce prefectul Ioan Tintean i-a spus ca mai multi primari i-au sesizat ca unii batranii din sate, care isi pun carnea la afumat, raman fara ea, transmite TimpOnline.ro.

"Politistii vor verifica legalitatea activitatilor comerciale pentru produsele de sezon pentru prevenirea evaziunii fiscale. Dintre acestea, sunt mijloacele pirotehnice. Vom acorda o atentie deosebita riscurilor pe care le presupune folosirea acestor mijloace pirotehnice. Avem deja sase infractiuni in domeniu. Reamintesc faptul ca numai categoria intai, cele care pot fi folosite in interior, nu au riscuri prea mari, nici nu produc zgomote. Numai acelea pot fi folosite tot timpul anului de catre persoanele fizice. Celelalte categorii sunt folosite doar de pirotehnisti", a spus comisarul sef Liviu Olariu.

Prefectul Ioan Tintean i-a solicitat insa ca sefii de post sa fie mai prezenti in satele din comune unde se intalnesc diverse situatii reclamate in special de primari, si anume ca oamenilor batrani li se fura carnea pusa la afumat.

"Va rog sa le transmiteti sefilor de post sa faca deplasari mai dese in sate si sa fie vigilenti. Mi-au spus mai multi primari ca oamenii batrani de la tara taie porci, isi pun carnea la afumat si se trezesc fara ea. Politia sa mearga mai des prin sate ca sa nu mai avem astfel de sitautii", a spus prefectul.