Punctul de frontiera de la Foeni (judetul Timis) catre Serbia (Jasa Tomic) se va deschide temporar, cu ocazia sarbatorilor de iarna, intre 24 decembrie si 15 ianuarie, la solicitarea autoritatilor din cele doua tari, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara transmis sambata, in perioada 24 decembrie - 15 ianuarie, intre orele 10:00-18:00 (ora Romaniei) va fi deschis temporar punctul de trecere al frontierei Foeni (Romania) - Jasa Tomic (Serbia), cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Conform sursei citate, trecerea frontierei romane spre Serbia se poate face in baza un document de calatorie valabil, carte de identitate sau pasaport. Posesorii buletinelor de identitate vechi nu pot folosi aceste acte la trecerea frontierei.

Minorii pot iesi din tara fie insotiti de ambii parinti, fie de un parinte cu conditia sa aiba procura notariala semnata de celalalt parinte. In cazul in care sunt insotiti de o alta persoana majora, au nevoie de procura notariala semnata de ambii parinti. Insotitorii minorilor, altii decat parintii, vor trebui sa prezinte la iesirea din tara si cazierul judiciar.