Un tanar suspectat de terorism a fost retinut pentru 24 de ore de DIICOT Timisoara, dupa ce, vineri seara, a fost prins in flagrant in timp ce voia sa-i vanda o bomba artizanala unui ofiter SRI sub acoperire. "Tanarul (Marius Vlascu, n.r.) are 21 de ani si consatenii spun ca era pasionat de tot ceea ce face zgomot, un piroman. El se lauda prin sat ca se pricepe sa faca bombe, cei de la SRI au aflat si atunci am zis si noi hai sa vedem ce stie sa faca. Am infiltrat un ofiter SRI in schema, iar suspectul s-a oferit sa-i vanda o bomba. Si i-a aratat-o, i-a si detonat-o, ca sa vada ca functioneaza", a declarat sambata pentru Agerpres Mircea Andres, seful DIICOT Timisoara.

Tanarul a fost retinut pentru 24 de ore, iar sambata va fi prezentat magistratilor Curtii de Apel Timisoara cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

"In momentul de fata este la audieri si un alt tanar din Bucuresti, care i-a livrat materia prima pentru confectionarea bombelor", a adaugat Andres.

Potrivit sefului DIICOT Timisoara, mai sunt audiate si alte persoane, dar care nu prezinta pericol, acestea fiind doar martori care dau declaratii despre comportamentul principalului suspect.

"Asteptam raportul preliminar de expertiza sa vedem ce putere de distrugere aveau bombele artizanale pe care le-a confectionat si ce efect de distrugere ar fi putut avea daca erau amplasate in locuri populate", a adaugat seful DIICOT Timisoara.