Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ceata pentru 13 judete din tara, valabila sambata dimineata, incepand cu ora 7.00, in unele zone vizibilitatea fiind redusa sub 50 de metri. In intervalul 9:00 - 12:00, judetele Vaslui, Vrancea si Galati, inclusiv drumurile nationale si europene, sunt de asemenea vizate de codul galben de ceata. In intervalul orar 8:00 - 11:00, codul galben de ceata acopera si judetul Brasov, local, inclusiv municipiul Brasov si DN1. Intre orele 8:50 si 11:50, avertizarea cod galben de ceata atinge si Dobrogea, inclusiv autostrada A2.

In dimineata de sambata avertizarea meteorologilor este emisa si pentru arii extinse in judetele Calarasi si Ialomita, inclusiv drumurile nationale si europene aferente si autostrada A2.

Astfel, intre orele 5:00 si 11:00, avertizarea cod galben de ceata vizeaza, local, judetele Valcea si Gorj si, pe arii relativ extinse, judetele Mehedinti, Olt si Dolj, inclusiv municipiile Ramnicu Valcea, Targu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina si Craiova.

In toate zonele anuntate, inclusiv pe drumurile nationale si europene, se semnaleaza ceata, iar vizibilitatea este redusa sub 200 metri, izolat sub 50 de metri, potrivit site-ului ANM.