Decretul prin care presedintele Traian Basescu a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2014 a fost publicat joi in Monitorul Oficial.

"Presedintele Romaniei decreteaza: Se promulga Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2014 si se dispune publicarea acestei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata in docuemnet.

Traian Basescu a anuntat miercuri dupa-amiaza ca a promulgat bugetul de stat pe anul viitor, dupa ce a ajuns la un acord cu premierul Victor Ponta ce consta in aminarea de catre Executiv cu 3 luni a introducerii taxei de 7 eurocenti pe litrul de carburant (atit la benzina, cit si la motorina).

Potrivit Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2014, plafonul soldului bugetar general consolidat, exprimat ca procent din produsul intern brut, este de 2,2%, iar pentru 2015 de 1,4%, noteaza Agerpres.

Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, exprimat tot ca procent din PIB, este de 7,3% in 2014 si de 7,2% in 2015.

"In anul 2014, plafoanele privind finantarile rambursabile care pot fi contractate de catre unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, precum si cele privind tragerile din finantarile rambursabile contractate sau care urmeaza a fi contractate de catre unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale sunt in suma de 1,2 miliarde lei fiecare. Valoarea aferenta finantarilor rambursabile care pot fi autorizate pentru o unitate/subdiviziune administrativ-teritoriala este de maximum 100 milioane lei anual", se arata in document.