Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti impreuna cu ofiterii de politie judiciara de la Serviciul de Investigare a Fraudelor efectueaza marti 22 perchezitii domiciliare, intr-o cauza privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala.

Perchezitiile domiciliare se desfasoara in Bucuresti, precum si in judetele Ilfov, Dolj si Constanta si vor fi puse in executare 19 mandate de aducere, totalul persoanelor ce vor fi aduse la audieri fiind de 23, potrivit unei informari transmise Agerpres de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Perchezitiile vizeaza atat locuintele suspectilor, cat si sediul si punctele de lucru ale unei societati comerciale implicate in activitatea infractionala, avand ca obiect tranzactii cu metale si pietre pretioase, cu incalcarea dispozitiilor legale.

"In perioada 2012 - 2013, persoanele vizate au efectuat numeroase achizitii de metale si pietre pretioase, atat de pe piata interna, cat si de pe teritoriul Turciei sau al altor state membre UE, pe care le-au comercializat prin intermediul punctelor de lucru ale unei societati comerciale de profil controlate de acestia (din Bucuresti, Craiova, Constanta), fara a inregistra in evidenta contabila a acestei societati si fara a declara organelor fiscale operatiunile comerciale derulate, cauzand astfel bugetului de stat un prejudiciu in cuantum de aproximativ 2.000.000 lei", se arata in informarea Parchetului.

Bijuteriile si pietrele pretioase au fost vandute si prin intermediul unui site de profil apartinand acestei societati, iar o parte din sumele colectate de la clienti, in special prin intermediul unor societati de curierat, au fost transferate in conturile personale ale persoanelor vizate, fara intocmirea unor documente justificative privind livrarea acestor bunuri si incasarea sumelor aferente.

La perchezitiile domiciliare participa aproximativ 100 de politisti din Bucuresti, Constanta si Dolj. Activitatile au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.