Comisiile de cultura din Senat si Camera Deputatilor se reunesc marti ca sa faca audieri pentru functia de director general interimar al SRTV, a anuntat presedintele comisiei de specialitate a Camerei Deputatilor, Gigel Stirbu. Sedinta ar fi trebuit sa aiba loc luni, dar a fost amanata pentru marti dimineata.

PSD il va sustine la sefia TVR pe Valentin Nicolau in Comisiile de Cultura, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse politice.

Printre numele vehiculate anterior pentru sefia TVR erau Rares Bogdan si Niels Schnecker.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca au existat unele discutii informale pentru ca omul de televiziune Rares Bogdan sa fie propus pentru sefia TVR. Luni seara, premierul Ponta a afirmat intr-o emisiune de televiziune ca are retineri fata de propunerea ca Rares Bogdan sa preia functia de presedinte director general al TVR.

Marti, Claudiu Saftoiu si-a depus demisia din functia de presedinte-director general al TVR.

Fostul presedinte-director general al SRTV Valentin Nicolau a afirmat luni ca trebuie sa evalueze situatia din televiziunea publica inainte de a accepta o eventuala propunere de a prelua interimar sefia acestei institutii.

"Am fost chemat de catre secretariatul comisiei de cultura din Camera Deputatilor. Acum ma duc sa ma lamuresc. Nu stiu nimic", a spus luni, Valentin Nicolau. Intrebat daca va accepta functia de director-general interimar, Nicolau a spus: "Deocamdata, trebuie sa evaluez situatia, sa vad". Valentin Nicolau a mai fost presedinte director-general al TVR, in timpul guvernarii Nastase. Valentin Nicolau, fondatorul editurii Nemira, a fost presedinte-director general al Televiziunii publice in perioada Adrian Nastase.

Potrivit biografiei postate pe propriul site, el a fost consilier al premierului Nastase din iulie 2001, iar incepand cu 2002 a preluat pozitia de sef al TVR. A demisionat in 2005, acuzand presiuni politice. Intre 2005 si 2006 a fost vicepresedinte al Grivco - Grupul de presa Intact. Din 2006 a devenit consultant pentru Romania al grupului Lagardere Media.