Senatorul PSD Toni Grebla a fost numit judecator la Curtea Constitutionala, prin votul dat, luni, de plenul Senatului, in absenta senatorilor PDL, care au parasit sala ca protest pentru ca nu au fost convocati, in comisie, la audierea acestuia, anunta Mediafax.

Toni GreblaFoto: AGERPRES

Candidatura sa a intrunit 123 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere.

Votul a fost electronic secret.

In jurul orei 16,00, Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari din Senat l-a avizat pe Toni Grebla in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Grebla a fost votat in unanimitate de membrii Comisiei.

Surse parlamentare declarasera anterior ca senatorul social-democrat Toni Grebla a fost propus si votat in grupul PSD pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala, in locul Iuliei Motoc, in urma respingerii primei optiuni, cea a juristului Lucian Bolcas.

Potrivit surselor citate, Toni Grebla urmeaza sa fie audiat in Comisia juridica, luni dupa-amiaza, iar in plenul de luni se va da si votul pentru aceasta propunere.

Toni Grebla este de profesie avocat si a fost presedinte al Comisiei juridice din Senat, in legislatura precedenta, iar din 2009, este membru in aceasta comisie.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca a avut o discutie cu Lucian Bolcas, care l-a informat ca nu doreste functia de judecator la Curtea Constitutionala, "avand in vedere aversiunea presedintelui Traian Basescu".

Juristul Toni Grebla, senator USL, s-a nascut la 30 decembrie 1953, in comuna Sadova din judetul Dolj. In 1978 a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Bucuresti.

In perioada 1980-1989 a fost avocat in cadrul Baroului Gorj. A ocupat functia de prefect al judetului Gorj in perioadele 1990-1993 si 2000-2003.

Este membru PSD din 1997 si al FSN din 1990.

A fost senator de Gorj, in Colegiul uninominal nr. 2, in legislatura 2008-2012. In urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, a obtinut cel de-al doilea mandat de senator tot in Colegiul nr. 2 din Gorj, pe listele USL (PSD), cu 57,04% (43.048 voturi).

A publicat numeroase articole in ziare si reviste de specialitate.

Este casatorit si are doi copii.