Agentia Nationala de Integritate afirma ca Florin Mija, vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila, se afla in conflict de interese, in conditiile in care a semnat trei contracte incheiate de C.J. Braila cu doua societati comerciale, la care fusese angajat sau actionar in ultimii cinci ani.

Florin Mija este si vicepresedinte PSD Braila.

Valoarea celor trei contracte incheiate intre C.J. Braila si societatile comerciale cu care Florin Mija s-a aflat in raporturi comerciale si de munca in ultimii 5 ani este de 8.896.715 lei (aprox. 2.000.000 euro).

Florin Mija este vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila din 23 iunie 2008. Prin dispozitia presedintelui Consiliului Judetean Braila, incepand cu data de 06 august 2010, Florin Mija a fost desemnat membru titular in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

In anul 2013, Consiliul Judetean Braila a incheiat prin procedura de licitatie publica deschisa doua contracte cu S.C. RAFI INTERNATIONAL GENERAL COMMERCE S.R.L. si un contract cu S.C. STERISYSTEMS S.R.L. (societati in cadrul carora Florin Mija a detinut calitatea de angajat sau asociat), precum si un act aditional la acest contract, avand ca obiect furnizarea de aparatura medicala de specialitate si de laborator pentru modernizarea Spitalului Judetean Braila, precum si montarea, instalarea si punerea acesteia in functiune.

Atat pe parcursul derularii procedurilor de licitatie publica aferente incheierii contractelor, cat si pe parcursul derularii contractelor de furnizare, Florin Mija a semnat, in calitate de presedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor, documentele emise de autoritatea contractanta C.J. Braila si raportul procedurii, iar, in calitate de presedinte al Comisiei de receptie, a semnat procesele-verbale de receptie si acceptare definitiva si procesele-verbale de receptie cantitativa.

"Persoana [...] fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese [...] este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului", potrivit legii.