Deputatul PSD Victor Roman a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate, deoarece a detinut, in perioada 20 septembrie 2012 - 21 mai 2013, atat functia de deputat, cat si functia de administrator - presedinte al Consiliului de Administratie la S.C. AGROSERVICE ADJUD S.A.

Victor RomanFoto: Camera Deputatilor

Potrivit legii, calitatea de deputat este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale.

ANI a sesizat si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, potrivit unui comunicat postat pe site-ul institutiei.

Agentia noteaza ca deputatul PSD nu a mentionat in declaratiile de interese depuse in calitate de deputat functia de administrator la S.C. "AGROSERVICE ADJUD" S.A. si calitatea de asociat in cadrul aceleiasi societati comerciale.

Acesta a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza.

Potrivit dispozitiilor art. 292 din Codul Penal, constituie fals in declaratii "declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati dintre cele la care se refera art. 145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte".

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]".

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Victor Roman s-a nascut in 1 noiembrie 1959, in judetul Vrancea.

A terminat liceul de constructii in 1979 si, 28 de ani mai tarziu, in 2004, Universitatea "George Bacovia" din Bacau.

A fost technician auto, sef serviciu si sectie auto, iar dupa revolutie, pana in 2004, "administrator SRL".

Din 2004, a fost director la SC ELORINO SRL Bacău.

In perioada 2004 - 2012 a fost consilier judetean