In cea mai mare parte a teritoriului, valorile termice vor fi in jurul celor normale ale perioadei, iar la deal si la munte se vor situa chiar peste mediile climatologice, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

In schimb in nord-vest si centru local vremea va fi rece, cu temperaturi negative chiar si ziua. Cerul va avea innorari temporare in estul si sud-estul tarii, insa doar pe arii restranse in Dobrogea vor mai fi precipitatii slabe, mixte, cu precadere la inceputul zilei. In zonele joase de relief din vest, nord-vest si centru va fi nebulozitate stratiforma si conditii de ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5...-4 grade in estul Transilvaniei si 6...7 grade in Subcarpatii Moldovei si in Dealurile Crisanei; minimele termice se vor incadra intre -8 si 1 grad, mai coborate in depresiuni, spre -12 grade.

La Bucuresti

Regimul termic se va incadra in limite normale pentru aceasta data calendaristica. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in orele diminetii. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar cea minima va fi de -5...-3 grade.

La munte

Temperatura aerului va creste usor, in special la valorile diurne, care se vor situa usor peste mediile climatologice. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in Carpatii Orientali. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari pe creste. Pe vai si in depresiuni noaptea se vor fi conditii de ceata, asociata cu chiciura.