Guvernul Frantei a afirmat joi ca "urmareste cu preocupare acest proces legislativ", incurajand autoritatile de la Bucuresti sa continue eforturile in lupta impotriva coruptiei, relateaza AFP.

Reactia Parisului vine dupa referirile foarte critice formulate miercuri de principalele ambasade occidentale la Bucuresti, in fata adoptarii de catre Camera Deputatilor a doua proiecte de legi prin care este modificat Codul Penal astfel incat parlamentarii, primarii, sefii de consilii judetene, notarii, judecatorii etc scapa de sub incidente ANI si a DNA.

Ambasada SUA a transmis miercuri o reactie extrem de dura fata de modificarile Codului Penal din sedinta de ieri a Camerei Deputatilor.

"Aceasta actiune a Parlamentului reprezinta o indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept si este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei", se arata in pozitia Ambasadei SUA transmisa HotNews.ro.

Reactii negative au fost formulate si de Ambasada Germaniei,Ambasada Olandei, Ambasada Marii Britanii si Comisia Europeana.

Citeste si: