Germania urmareste "cu atentie si ingrijorare actualele masuri legislative" privind modificarea Codului Penal, decisa marti de parlamentarii USL, arata Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti intr-o pozitie remisa HotNews.ro.

Iata mai jos raspunsul Ambasadei Germaniei, in urma unei solicitari HotNews.ro:

"Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti sprijina eforturile continue de combatere a coruptiei ale guvernului Romaniei si ale organelor de urmarire penala. Din perspectiva noastra, este decisiv ca activitatea diferitelor institutii care sprijina, protejeaza si dezvolta statul de drept - ca de ex. ANI, CSM, DNA, Ministerul Public sau Curtea Constitutionala - sa se desfasoare fara presiune politica si neingradit.

Integritatea celor care imbraca functii publice, intre care se numara si parlamentarii, constituie - si dincolo de aspectele de natura penala - un important semnal pentru dezvoltarea unei culturi politice a responsabilitatii in Romania.

Pe acest fundal, urmarim cu atentie si ingrijorare actualele masuri legislative".

Reactii negative, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, marti, doua legi de modificare a Codului Penal, prin care isi acorda de fapt o super-imunitate, au fost formulate si de Ambasada Olandei, Comisia Europeana, Ambasada SUA si a Marii Britanii.