Presedintele Traian Basescu a criticat din nou, marti seara, proiectul legii descentralizarii initiat de vicepremierul Liviu Dragnea, afirmand ca este vorba despre o "subrezire a statului", si a afirmat ca, in opinia sa, nu va trece de Curtea Constitutionala.

"Eu nu cred ca trece de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), contravine principiului fundamental de stat unitar, se creeaza insulite cu autonomie majora. Cred ca legea are probleme la CCR", a spus seful statului, precizand insa ca nu stie pentru ce a fost atacata legea.

In cazul in care legea va trece de Curte, Traian Basescu a subliniat ca nu o va promulga si o va retrimite la Parlament.

In cazul in care legea ii revine in aceeasi forma, presedintele a precizat ca va recurge si el la contestarea la Curtea Constitutionala.

Basescu a exemplificat cu recentul scandal al spitalului de urgenta din Ploiesti, unde ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a afirmat ca nu poate interveni intrucat unitatea era in subordinea autoritatilor locale.

"Acest lucru ne arata cat de mare e eroarea conceptului d Dragnea de a transmite directiile sanitare in subordinea presedintilor Consiliilor Judetene, cei care au si spitalele. In opinia mea e o subrezire a statului si a capacitatii de inspectie control si implementare a politicilor", a argumentat acesta.

In opinia sa, "ceea ce se intampla la Ministerul Sanatatii probeaza ca fara directiile descentralizate practic guvernul ramane izolat la Bucuresti si habar nu are ce se intampla in teritoriu, mai mult, nu poate interveni pentru ca le transfera la baronii locali".