Patru copii romani cu varste intre 12 si 14 ani au fost raniti, in cursul noptii, in provincia belgiana Flandra, dupa ce masina condusa de unul dintre ei a parasit carosabilul in timpul urmaririi de catre politie, anunta presa belgiana, citata de Mediafax. Politia belgiana a precizat ulterior ca cei 4 copii tocmai comisesera un furt.

Incidentul a avut loc in cursul noptii de sambata spre duminica in oraselul belgian Berlare, situat in regiunea Flandra, la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Bruxelles.

Unul dintre copii se afla la volanul masinii. Politia a incercat sa opreasca vehiculul in timpul unui control de rutina, dar copilul a refuzat sa se conformeze semnalului agentilor.

"In timpul urmaririi de catre politie, soferul vehiculului suspect a ratat un viraj si nu a putut evita accidentul. Cele patru persoane din masina au fost transportate la spital. Se pare ca este vorba de patru copii romani cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani", a declarat, potrivit site-ului DHnet.be, Jan Briers, guvernatorul provinciei Frandra.

Potrivit Agerpres, copiii tocmai comisesera un furt, dupa cum relateaza La Derniere Heure, citand politia federala din Gand.

"Ceea ce este cel mai frapant este faptul ca am gasit in masina lucruri sustrase in urma unui furt pe care probabil tocmai il comisesera. Dupa ce au beneficiat de ingrijiri medicale, cei patru au fost retinuti si urmeaza a fi prezentati unui judecator pentru tineret la Termonde", a precizat politia federala.

Aceasta noua informatie pare sa le infirme pe cele publicate initial de presa belgiana, conform carora unul dintre cei patru minori ar fi grav ranit.