Drumul National 67C Novaci - Ranca a fost inchis sambata, incepand cu ora 14:50, din cauza viscolului puternic care spulbera zapada pe partea carosabila, reducand semnificativ vizibilitatea, informeaza Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane.

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca incepand cu ora 14:50, in judetul Gorj, DN67C Novaci - Ranca a fost inchis din cauza viscolului puternic care spulbera zapada pe partea carosabila, reducand semnificativ vizibilitatea pe portiunea cuprinsa intre kilometrii 22 si 34+800. Le recomandam conducatorilor auto sa respecte indicatiile politistilor care asigura aplicarea acestei masuri" se arata intr-o informare postata pe site.

Seful Sectiei Drumuri Nationale Targu-Jiu, Ion Tudor, a declarat pentru Agerpres ca la intrarea pe acest drum au fost instituite filtre ale Politiei Rutiere, care nu permit accesul pe DN 67 C Novaci-Ranca. Vantul sufla cu o putere de peste 100 de kilometri la ora, iar vizibilitatea este zero.

"La orele 14:40, din cauza viscolului foarte puternic, vantul avea o viteza de peste 100 de kilometri la ora, iar din cauza vizibilitatii reduse, s-a luat masura inchiderii drumului, masura stabilita cu Politia Rutiera, cu informarea CNADNR. Au fost solicitate masuri ferme de siguranta pentru participantii la trafic, sa nu ramana oameni inzapeziti, sa nu se intample blocaje, mai bine inchidem temporar drumul, pentru a se putea face deszapezirea. La Ranca nu este vorba de deszapezire, sunt doar cateva portiuni unde se creeaza suluri mari de zapada, unde se necesita interventia cu utilajele, dar din cauza vizibilitatii, am hotarat sa luam aceasta masura. Avem pregatite utilaje puternice, sunt pregatite sa intervina in situatii de urgenta, in cazul accesului in zona a ambulantelor sau a pompierilor. Am avut cateva autoturisme surprinse de viscol, au fost insotite de utilajele noastre pana la intrarea in statiune. Nu exista in acest moment niciun autoturism blocat pe drum", a precizat Ion Tudor.

Acesta a mai spus ca deocamdata nu au fost solicitari din partea turistilor care vor sa coboare din statiune, insa daca situatia va impune acest lucru, trei utilaje vor circula in fata masinilor, pentru coborarea in siguranta.

In momentul in care vizibilitatea va permite si nu vor mai exista pericole pentru participantii la trafic, drumul va fi deschis.