Avertizarea cod galben a fost prelungita pana duminica, la ora 08.00, in 20 de judete din nordul, estul, centrul si vestul tarii. In zona de munte va continua sa ninga, iar stratul de zapada nou depus va fi pe arii restranse consistent. Vantul va avea intensificari viscolind si spulberand zapada, cu rafale ce vor depasi 70 km/h si 100 km/h pe crestele inalte, indeosebi ale Muntilor Banatului, Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Cod galbenFoto: ANM

In zona de munte stratul de zapada nou depus va fi consistent, iar vantul va avea la rafala peste 70 de kilometri la ora. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de sambata, ora 11.00, pana duminica, la ora 08.00, in zona de munte va continua sa ninga, iar stratul de zapada nou depus va fi, pe arii restranse, consistent. Vantul va avea intensificari, viscolind si spulberand zapada, cu rafale ce vor depasi 70 de kilometri pe ora si 100 de kilometri pe ora, pe crestele inalte, indeosebi ale Muntilor Banatului, Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Mai ales pe parcursul zilei de sambata, 7 decembrie, intensificari temporare ale vantului vor fi si in restul teritoriului, dar la cote mai reduse (de 55...60 km/h) si cu precadere in regiunile sudice, sud-vestice si nord-estice.

Avertizarea cod galben de ninsori si viscol a fost emisa pentru judetele Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Maramures, Bistrita-Nasaud, Harghita, Covasna, Brasov, Mures, Sibiu, Valcea, Gorj, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj si Bihor.

Judetele Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor au fost si vineri sub avertizare cod galben de ninsori si viscol.