Autostrada Transilvania nu se va mai realiza pe traseul pe care a fost stabilit in contractul cu Bechtel, a declarat Ministrul Proiectelor de Infrastructura, Dan Sova, intr-o emisiune la Realitatea TV. Concret, Sova a spus ca tronsonul Targu Mures - Brasov nu se va mai realiza pe motiv ca "nu se poate face pe fonduri europene". "Brasov - Targu Mures nu este in planul de autostrazi. Este si o regiune muntoasa foarte grea, foarte scumpa. Nici nu are trafic de autostrada", a spus Sova.

Dan SovaFoto: Agerpres

"De la Targu Mures pana la Brasov nu se poate face pe fonduri europene. Pe aceasta nu o facem. Nu mai facem legatura Bors cu Brasov prin Targu Mures, ci o facem prin Sibiu", a declarat Dan Sova intr-o emisiune difuzata joi seara la Realitatea TV. (Inregistrarea emisiunii poate fi urmarita aici)

"Este o portiune foarte grea, prin munti, si foarte scumpa", a mai argumentat Sova. [minutul 30:37]

"Brasov - Targu Mures nu este in planul de autostrazi. Este si o regiune muntoasa foarte grea, foarte scumpa. Nici nu are trafic de autostrada. Daca o iei separat (n.r. de restul traseului Autostrazii Transilvania) nu stiu daca are trafic de autostrada ca s-o justifici s-o faci din bani de buget sau concesiune", a continuat Ministrul proiectelor de Infrastructura. (minutul 1:09:00).

Discutand despre strategia guvernului privind autostrazile prioritare pana in 2018, Dan Sova a declarat ca s-a optat pentru modificarea traseului Autostrazii Transilvania in principal datorita surselor de finantare nerambursabile de la Uniunea Europeana. Sova a spus ca, astfel, Bors poate fi legat de Brasov prin Turda-Sebes-Sibiu, acest tronson fiind finantat european. Sova a mai spus ca in 2014 se va demara licitatia si pentru tronsonul Turda - Targu Mures, pe fonduri europene de pe exercitiul financiar 2007-2013.