Sediul Partidului Liberal din Chisinau a fost vandalizat in noaptea dintre joi spre vineri, pe peretii cladirii fiind scris mesajul: "Noi suntem moldoveni, noi vorbim moldoveneste", informeaza Unimedia.

Partidul Liberal a depus una dintre cele doua sesizari la Curtea Constitutional a Republicii Moldova prin care solicitau magistratilor sa spuna care este denumirea corecta a limbii de stat - limba romana sau limba moldoveneasca, reiesind din preambulul Constitutiei in corelare cu Declaratia de Independenta a Republicii Moldova.

Inspectoratul General de Politie de la Chisinau a anuntat ca si cladirea Palatului Republicii, unde se desfasoara sedintele Parlamentului, a fost vandalizata noaptea trecuta.

"Fortele anti-nationale, pro-ruse, nu stiu comunistii sau socialistii, au murdarit sediul PL. Au scris pe perete: <>. De ce sa scriem pe pereti? Si eu ma consider moldovean, dar vorbesc limba romana. Imi pare rau ca partidele politice umbla prin oras, murdarind peretii", a declarat liderul liberalilor Mihai Ghimpu.

Incidentul are loc la mai putin de o zi dupa ce Curtea Constitutionala din Republica Moldova a decis ca limba romana si cea moldoveneasca sunt identice. Astfel, limba romana este limba de stat a R. Moldova, deoarece acesta este termenul precizat in Declaratia de Independenta a tarii.