Adrian Nastase isi lanseaza la Viena cartea "Lumea, americanii si noi", in cadrul unui eveniment la care partener este si Amabasada Romaniei in Austria. Aceasta din urma sustine insa ca este "asociata nemijlocit" la doar doua dintre evenimentele organizate in cadrul acestui proiect, si care implica Teatrul de Vest din Resita.

Lansare de carte Adrian Nastase la Viena, alaturi de sigla Ambasadei romaneFoto: paginaromanilor.at

Seria de evenimente, intitulata "Romania in cinci culori - Romania identity card", este organizat de Laura Hant, sefa PSD Austria, si Teatrul Pigmalion. Pe afisul evenimentului, disponibil aici, sigla Ambasadei este prezentata la capitolul "Parteneri".

De asemenea, spatiul cel mai mare din afis este dedicat lansarii cartii lui Adrian Nastase. Evenimentul este descris ca fiind un "Proiect multimedial de prezentare a identitatii culturale romanesti".

Ambasada, contactata de HotNews.ro, sustine insa ca evenimentul "cuprinde mai multe momente, ambasada noastra fiind asociata nemijlocit la doua dintre ele, respectiv cele care implica artistii Teatrului de Vest din Resita".

"In contextul sprijinului logistic oferit teatrului resitean, ambasada noastra a fost considerata partener al proiectului si nominalizata ca atare pe invitatii. Ambasada nu este asociata celorlalte evenimente desfasurate in cadrul proiectului 'Romania in 5 culori'", se arata in raspunsul trimis pe e-mail la solicitarea HotNews.ro.

Ambasada afirma ca a fost solicitata de "doua dintre organizatiile cu care ambasada are raporturi de cooperare Asociatia Mihai Eminescu (reprezentata de Laura Hant - sefa PSD Austria, n.r.) si Teatrul Pigmalion (reprezentat de Tino Geriun) - alaturi de care am mai desfasurat in decursul timpului activitati dedicate romanilor din Austria - am acceptat sa ne asociem derularii unui proiect intitulat generic 'Romania in 5 culori'".

Evenimentul dedicat lui Adrian Nastase are loc sambata, 7 decembrie, la ora 18.00, la Alte Rathaus 1010 Wien.

Adrian Nastase, fost prim ministru, ministru de externe si presedinte al PSD, este eliberat conditionat, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii. Acesta mai are pe rol si alte procese.

In iunie 2013, Universitatea Bucuresti l-a concediat pe Adrian Nastase, in urma condamnarii sale, potrivit Gandul.info.