Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, afirma intr-un interviu acordat Agerpres ca la Curte pot fi contestate legi sau ordonante ale Guvernului in care este vorba de accize sau taxe pe care cineva le considera neconstitutionale.

Foto:

Seful CCR spune ca institutia pe care o conduce nu face decat sa verifice daca actele normative respecta Legea fundamentala.

"In rest, daca legile fac bine sau fac rau populatiei nu este problema noastra si lucrul acesta as vrea sa se inteleaga, pentru ca multi ne invinuiesc pe noi pentru legile care se adopta', subliniaza Zegrean.

Intrebat daca simte ca institutia este pusa la mijloc intre Guvern si Presedintie, Zegrean a raspuns: "Nu este prinsa la mijloc intre Guvern si Presedintie, nici macar ca situare teritoriala. Nu, nu avem aceasta senzatie, nu am avut niciodata senzatia ca suntem prinsi la mijloc sau ca suntem prinsi in brate de cineva."

Intrebat de Agerpres daca se poate considera ca Traian Basescu a avut un mandat intreg sau nu, avand in vedere ca a fost suspendat de Parlament de doua ori, Augustin Zegrean a raspuns: "Nu. Nu va raspund la aceasta intrebare".