Curtea de Apel Bucuresti (CAB) judeca joi cererea autoritatilor americane de extradare a lui Camil Matase, acuzat ca si-a ucis sotia si fiul la domiciliul sau din Statele Unite ale Americii (SUA). Magistratii CAB au decis pe 25 noiembrie sa-l mentina in arest preventiv pe Camil Matase, barbatul de origine romana cu domiciliul in SUA acuzat ca si-a ucis sotia si fiul in locuinta lor din Texas, scrie Agerpres.

Decizia CAB a confirmat hotararea din 21 noiembrie a judecatorilor Tribunalului Bucuresti de arestare preventiva a lui Matase pentru 29 de zile.

Pe numele lui Camil Matase a fost formulata si o cerere de extradare din partea autoritatilor americane, care a fost transmisa Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, prin Ministerul Justitiei.

Potrivit Parchetului General, la data de 18 noiembrie 2013, mama lui Camil Matase a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov cu privire la faptul ca fiul sau, care locuieste in SUA, a revenit in tara in 14-15 noiembrie, imprejurare in care i-a relatat ca si-a ucis, prin impuscare, sotia si unul dintre fii.

Ca urmare a denuntului formulat, au fost efectuate verificari, atat in mediul virtual, cat si pe linie de cooperare politieneasca, rezultand ca in localitatea de domiciliu a acestuia din Texas au fost gasiti decedati sotia si fiul acestuia, care prezentau la nivelul capului plagi prin impuscare.

Camil Matase a fost localizat pe 20 noiembrie pe raza judetului Vrancea, unde a fost prins de politisti.

Initial, el a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si deosebit de grav, insa a fost adus la Bucuresti, dupa ce ancheta a fost preluata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit presei americane, Camil Matase, in varsta de 48 de ani, este suspectat ca si-a ucis sotia, Emilia Matase, si fiul cel mare, Emanuel Matase, in varsta de 26 de ani.

Cel care a descoperit trupurile neinsufletite a fost fiul cel mic al familiei, Teodor Matase.

"De cele mai multe ori pare a fi ireal. Nu pot sa cred ca nu voi mai putea vorbi cu mama si cu fratele meu. Acest lucru pare atat de ciudat si de definitiv", a declarat baiatul presei americane. Camil Matase, principalul suspect, a plecat din Statele Unite in Romania, iar FBI a luat legatura cu autoritatile din Romania pentru a-l gasi si extrada in Statele Unite.