Dupa ce vicepresedintele PNL Cristian Buican i-a cerut demisia ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National, Dan Sova, pentru ca acesta a renuntat la autostrada Sibiu - Pitesti ca oprioritate pana in 2018, si viceprimarul PSD al municipiului Pitesti, Laurentiu Zidaru, a criticat dur guvernul condus de Victor Ponta. "Probabil ca ar fi trebuit sa iesim in strada ca sa le atragem atentia guvernantilor! Suntem foarte buni in campanie, atunci Argesului i se ofera atentie, ni se promit si noua una-alta, dupa care nu mai sunt, brusc, bani pentru proiectele noastre! (...) O sa asteptam investitori cum asteptau bunicii nostri sa vina americanii daca nu intervenim la Bucuresti!", a spus viceprimarul PSD.

Laurentiu Zidaru, viceprimar al Pitestiului, a surprins astazi, la conferinta de presa a Primariei, prin mesajele dure si sincere pe care le-a transmis cu privire la guvernarea USL. Zidaru a fost ales pe listele Uniunii Social Liberale, reprezentand Partidul Social Democrat, scrie publicatia locala epitesti.ro

"Pitestiul este pe coridorul IV de transport, nu Brasovul! Am auzit-o pe ministra Transporturilor spunand ca va incerca sa obtina de la Uniunea Europeana aprobarea sa fie mutat coridorul pe ruta cu Brasovul. Vad ca cei de la Guvern una spun si alta fac! Nu putem, insa, sa ne prefacem ca nu vedem realitatile! Probabil ca ar fi trebuit sa iesim in strada ca sa le atragem atentia guvernantilor! Suntem foarte buni in campanie, atunci Argesului i se ofera atentie, ni se promit si noua una-alta, dupa care nu mai sunt, brusc, bani pentru proiectele noastre!

Si cu investitiile, degeaba zicem noi ca vrem sa atragem investitori straini, tot de la Guvern se da directia. O sa asteptam investitori cum asteptau bunicii nostri sa vina americanii daca nu intervenim la Bucuresti!", a declarat viceprimarul PSD din Pitesti.

Reactia dura a liderului PSD din Pitesti vine dupa ce, miercuri dimineata, vicepresedintele PNL Cristian Buican i-a cerut demisia ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National, Dan Sova, pentru ca acesta a renuntat la autostrada Sibiu - Pitesti ca oprioritate pana in 2018.

"Cand am iesit public luna trecuta si am cerut demisia lui Sova, a lui Cilea si a celorlalti reprezentati PSD-isti din Valcea, majoritatea a zis ca nu am dreptate si sa asteptam, ca nu se poate sa nu facem acest tronson. Iata ca am avut dreptate si ca reprezentantii PSD-isti care si-au asumat constructia de autostrazi din Romania au lucrat impotriva intereselor judetului Valcea, Arges si Dambovita. Sunt curios ce mai pot zice PSD-istii valceni acum, dupa ce insusi prim-ministrul si seful lor de partid sustine autostrada Sibiu - Brasov si nu Sibiu - Pitesti', a declarat pentru Agerpres presedintele PNL Valcea, deputatul Cristian Buican.

"Reprezentantii PSD Valcea ori nu au sustinut tronsonul Sibiu - Pitesti, ori nu inteleg beneficiile unei autostrazi, ori nu sunt luati in seama de colegii lor de la Bucuresti. In oricare din cele trei cazuri, situatia este foarte grava. Si-au aratat limitele si au facut un mare rau judetului Valcea si din aceasta cauza le cer demisia in frunte cu Dan Sova", a mai spus Cristian Buican.

Deputatul liberal considera ca anuntul facut marti de reprezentantii PSD va avea consecinte nefaste asupra intregii economii nationale, Dacia-Renault, compania privata cu cel mai mare aport la PIB-ul Romaniei anuntand ca tronsonul de autostrada Sibiu - Pitesti este prioritar si necesar.

Cristian Buican sustine ca taierea de pe lista autostrazilor prioritare a tronsonului Sibiu - Pitesti afecteaza grav atat viitorul judetului Valcea, cat si interesul potentialilor investitori de la Oltchim si din domeniul turistic.

Potrivit proiectului de autostrazi prezentat de premierul Victor Ponta si ministrul Dan Sova, prioritar este tronsonul de autostrada Sibiu - Brasov, urmand ca Sibiu - Pitesti sa intre in discutie dupa 2022.

Citeste si: