Gigi Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava, unde va ramane pana la jumatatea lunii decembrie, pentru a se putea prezenta la trei termene de judecata la instante din Capitala, ANP considerand ca "nu este practic" ca acesta sa fie adus de la Poarta Alba de trei ori in sapte zile, potrivit Mediafax.

Becali a fost adus in Bucuresti de la Penitenciarul Poarta Alba in 26 noiembrie, cand a avut termen la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul privind contopirea pedepselor.

La finalul sedintei de judecata, Gigi Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Alba, din judetul Constanta, in care isi ispaseste pedeapsa, in conditiile in care pe adresa Administratiei Nationale a Penitenciarelor au venit alte trei citatii emise pe numele finantatorului FC Steaua, pentru a se prezenta in fata judecatorilor bucuresteni in dosare care au termene in 5, 9 si 11 decembrie, au declarat marti, pentru MEDIAFAX, surse din ANP.

Astfel, Gigi Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde va fi dus la instantele bucurestene la cele trei termene de judecata.

Potrivit surselor citate, ANP a decis ca Becali sa ramana la Penitenciarul Jilava pana la termenul din 11 decembrie, apoi sa fie dus inapoi la Penitenciarul Poarta Alba.

Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, in 26 noiembrie, ca Gigi Becali sa ramana cu sporul de sase luni aplicat la pedepsele de trei ani de inchisoare primite in dosarul "Valiza" si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale.

Gigi Becali s-a plans atunci, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, de conditiile in care este transportat de la penitenciarul din Constanta la instanta din Bucuresti, aratand ca "plateste pretul celebritatii" si trebuie sa stea intr-o cuseta in duba, nu alaturi de ceilalti detinuti.

"Eu ma aflu la Poarta Alba. Este o cursa care pleaca si opreste in toate puscariile. Este foarte greu sa merg sapte ore in conditiile in care eu am platit atatea taxe si statul roman nu ma poate transporta asa cum trebuie. (...) Trebuie sa platesc pretul celebritatii. Trebuie sa stau intr-o cuseta, in duba si nu alaturi de ceilalti 30 de detinuti", a spus atunci finantatorul FC Steaua.

Gigi Becali a fost transferat, in 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Becali este incarcerat la Sectia exterioara de la Valu lui Traian, sta intr-o celula cu alti 19 detinuti si executa pedeapsa in regim semideschis.

Avocatul Bogdan Vlad declara, pe 30 august, ca relatiile lui Gigi Becali cu conducerea Penitenciarului Jilava "sunt destul de deteriorate", astfel ca a cerut sa fie transferat la o alta unitate de detentie. El preciza ca o dovada a unei posibile tensiuni intre Becali si conducerea penitenciarului ar fi sanctiunea primita de acesta, de a nu mai participa la activitati sportive si culturale, pentru ca a folosit cartela unui detinut pentru a telefona in afara inchisorii.

In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.