Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala /ANAF/, Gelu Stefan Diaconu, a anuntat luni ca va actiona in instanta publicatia on-line Centrul de Investigatii Media, care a publicat in ultima perioada o serie de articole in care sustine ca familia sefului ANAF ar avea legaturi cu mafia rusa.

"In ultimele doua saptamani 'Centrul de Investigatii Media' a publicat o serie de trei articole al caror punct culminant il reprezinta, intr-o sceneta suprarealista, alaturarea numelui meu de mafia rusa. Indiferent de motivatiile care stau in spatele unei astfel de actiuni, consider ca exista o limita peste care niciun jurnalist de buna-credinta nu poate trece, indiferent de rugamintile sau presiunile la care este supus. Presupusele mele legaturi cu mafia ruseasca nu sunt altceva decat o fabulatie care, din pacate, a trecut granita dintre un articol prost documentat si unul rau-intentionat", a afirmat presedintele ANAF, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Seful Fiscului sustine ca a prezentat opiniei publice toate lamuririle necesare dupa aparitia primului articol al Centrului de Investigatii Media si ca este vorba de o campania negativa la adresa sa, bazata "pe presupuneri, afirmatii mincinoase sau incomplete".

In noiembrie si decembrie, Centrul de Investigatii Media a publicat o serie de articole in care se afirma ca sotia sefului ANAF este asociata cu un off-shore intr-o firma ce opereaza "International" Bucuresti, un hotel din lantul controlat de presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara /ASF/, Dan Radu Rusanu, firma care nu apare in declaratia de avere a sefului ANAF, ca off-shore-ul asociat cu sotia sefului Fiscului este reprezentat in Romania de ginerele acestuia si ca familia sefului ANAF are legaturi de afaceri cu un miliardar ucrainean "cu vechi relatii in Mafia rusa".

Articolul Centrului de Investigatii Media, care leaga numele sefului ANAF de mafia rusa, a fost publicat luni si face referire la o serie de informatii aparute in presa ucraineana si rusa, precum si date disponibile de la Registrul Comertului din Romania.