Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a declarat, duminica, la Iasi, ca Moldova va fi legata atat cu Transilvania, prin autostrada Iasi-Targu Mures, cat si cu centrul tarii, prin autostrada Bacau-Brasov, ambele lucrari urmand sa inceapa, cel mai probabil, in anul 2015, relateaza Mediafax.

Sova a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca in privinta autostrazii Iasi-Targu Mures, va trebui refacut studiul de fezabilitate pentru tronsonul Targu Mures-Targu Neamt, precizand ca licitatia pentru tronsonul Targu Neamt-Iasi va fi facuta anul viitor.

"Pe tronsonul Targu Mures - Targu Neamt se va reface studiul de fezabilitate, iar pe tronsonul Ungheni-Iasi-judetul Neamt, in 2014 se reactualizeaza indicatorii si se fac licitatiile. Probabil la inceputul anului 2015 incep lucrarile, care se vor termina destul de repede", a spus ministrul Dan Sova.

El a estimat ca lucrarile la tronsonul de autostrada Iasi-Targu Neamt s-ar putea incheia la jumatatea anului 2017.

"Se urmareste unirea Moldovei cu Transilvania, prin autostrada Iasi-Targu Mures, dar se urmareste si unirea Moldovei cu centrul tarii, respectiv Bacau-Brasov. Aceasta din urma se va realiza din fonduri de dezvoltare regionala si se va incredinta undeva la jumatatea anului 2015. Acolo nu exista studii de fezabilitate, trebuie facute licitatii. In 2015 se va atribui lucrarea", a afirmat Dan Sova.

El a spus ca autostrada Brasov-Bacau va fi prelungita pana la Iasi.

"In anii urmatori, Moldova va avea ceea ce ii lipseste. Pana acum, marile investitii s-au facut pe zona Transilvaniei, ele se vor finaliza si se vor muta pe zona Moldovei si Tarii Romanesti", a precizat Dan Sova.

Ministrul Dan Sova a participat, duminica, la Iasi, alaturi de ministrii Educatiei, Remus Pricopie, si cel al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la manifestarile de Ziua Nationala, care au avut loc in Piata Unirii, in prezenta catorva mii de persoane.

Autostrada Iasi-Targu Mures ar urma sa aiba aproape 300 de kilometri si va strabate patru judete, respectiv Iasi, Neamt, Harghita si Mures.