Un grup de tineri maghiari au protestat duminica in centrul municipiului Sfantu Gheorghe fata de prezenta reprezentantilor Noii Drepte la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei, cele doua grupuri fiind separate de un cordon de jandarmi, relateaza Agerpres.

Cei aproape 80 de reprezentanti ai organizatiei Noua Dreapta veniti din tara au afisat steaguri tricolore si au scandat "Covasna-Harghita, pamant romanesc", "Tinutul secuiesc nu exista" si "Limba romana, unica stapana", iar cei circa 30 de maghiari, majoritatea purtand insemnele Asociatiei tinerilor maghiari din cele 64 de comitate, au replicat cu "Tinutul secuiesc nu este Romania" si "Strainii sa mearga acasa".

Manifestarile s-au incheiat fara incidente intre cele doua tabere, insa Jandarmeria a ridicat pentru verificari doi tineri maghiari care au incercat sa se opuna masurilor dispuse de organele de ordine.

Potrivit Prefecturii Covasna, la manifestarile organizate la Sfantu Gheorghe cu prilejul Zilei Nationale au participat aproximativ 10.000 de persoane.