Incident major si probabil unic la nivel national in municipiul Bacau de 1 Decembrie. Jandarmeria din Bacau a facut uz de forta pentru a ridica cativa cetateni care afisasera un simplu banner in Piata Tricolorului, acolo unde s-au tinut manifestarile de Ziua Nationala. Cum oamenii au refuzat sa dea jos bannerul, jandarmii bacauani au rupt afisul si i-au bagat cu forta in duba.

Bannerul afisat la manifestarile de la BacauFoto: Hotnews

"Adevarata Romanie se afla in strada, nu la microfon" - scria pe un banner afisat de cativa cetateni din Bacau, la circa 50 de metri in fata oficialitatilor care isi tineau cuvantarile de Ziua Nationala.

Acest fapt i-a enervat pe comandantii Jandarmeriei Bacau, care si-au trimis subordonatii sa dea jos afisul. Jandarmii le-au cerut celor cativa tineri care tineau bannerul sa paraseasca locul, iar dupa ce acestia au refuzat, i-au bagat cu forta in duba Jandarmeriei si i-au dus la sectie.

Tinerii cu bannerul, dusi la sectie

Tinerii cu bannerul, dusi la sectie

Foto: Hotnews

Cetatenii prezenti in piata au fost uimiti de incident, acesta desfasurandu-se in fata tuturor celor care au asistat la parada. Doar cativa dintre spectatori au protestat fata de abuzul fortelor de ordine.

Tinerii, care in acest moment se afla la una din sectiile Jandarmeriei Bacau, sunt cei care protesteaza, in Bacau, impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.