Premierul Ponta i-a salutat, duminica, cu prilejul Zilei Nationale, pe vizitatorii Palatului Victoria, exprimandu-si speranta ca poate de 1 Decembrie va fi "liniste si pace", astfel incat sa nu se supere nimeni, nici macar opozantii proiectului Rosia Montana, care au venit si ei in vizita la Guvern, relateaza Mediafax.

Premierul Ponta a participat la ceremonia dezvelirii Drapelului National instalat pe frontispiciul Palatului Victoria, iar apoi a vrut sa ii salute personal pe cei care au venit sa viziteze sediul Guvernului, ale carui porti au fost deschise duminica pentru cetateni.

"Bine ati venit! Vizita placuta si "La multi ani!" pentru ziua de astazi! Poate azi avem liniste si pace!", le-a urat Ponta vizitatorilor.

Informat ca printre cei care viziteaza Palatul Victoria sunt si opozanti ai proiectului minier Rosia Montana, care ar dori o intrevedere, Ponta a subliniat ca 1 Decembrie este o zi in care nu trebuie sa se supere nimeni.

"In general, oricand primim. Astazi cred ca chiar trebuie sa avem lucruri bune, sa nu ne suparam cu nimeni!", a aratat prim-ministrul.

El i-a incurajat pe vizitatori sa stea pe scaunele ministrilor, inclusiv pe al sau, in sala de sedinte a Guvernului.

"Semnati acolo niste hotarari! Acuma, cat nu e ministrul de Finante aici, puteti sa semnati orice, ca nu e nicio problema", i-a spus Ponta unui vizitator care se afla pe scaunul premierului.

Atunci cand unul dintre opozantii proiectului Rosia Montana, care purta la vedere un tricou cu "Salvati Rosia Montana", i-a spus ca se fotografiaza pe scaunul ministrului Daniel Barbu pentru ca in locul acestuia sa opreasca distrugerea padurilor, Ponta i-a replicat ca ministrul e liber de 1 Decembrie.

In ciuda indemnului premierului de a nu se supara nimeni, opozantii proiectului de la Rosia Montana s-au aratat deranjati de faptul ca, spre deosebire de alti vizitatori, au fost legitimati de fortele de ordine atat la intrarea in Guvern, cat si la iesirea din curtea Palatului Victoria. Autoritatile au motivat insa faptul ca persoanele respective ar fi avut antecedente privind participarea la proteste ilegale.

Printre vizitatori s-au aflat si persoane care i s-au plans premierului de faptul ca au decizii de restituire sau despagubire pentru proprietati confiscate de regimul comunist, dar de ani de zile nu au primit drepturile cuvenite, iar la varstele inainte pe care le au nu vor mai prinde in viata despagubirile. Unii dintre acestia au cerut de asemenea sa aiba prioritate cei cu sume mai mici.

"Da, prindeti, numai ca si banii... de unde credeti? Tot de la noi ii dam, ce sa facem! Tocmai de aia i-am oprit pe aia care luau inainte, i-am oprit si dam si noi la cei mai mici", le-a raspuns premierul.

O persoana i-a strigat premierului ca a promis poporului roman ca va face dreptate si l-a intrebat ce face in privinta hotilor.

"La inchisoare cu hotii!", i-a raspuns premierul Ponta.