Comisarul sef Traian Berbeceanu a ajuns acasa, in cursul noptii de marti spre miercuri, in fata blocului din Deva in care locuieste impreuna cu familia fiind asteptat de cateva zeci de sustinatori, rude si prieteni, dar si de fiul sau. In fata blocului a fost afisat un banner pe care scria "Deva are nevoie de tine, Traian Berbeceanu. Respect", iar la intrarea in imobil au fost lipite mai multe afise cu diverse mesaje de incurajare pentru fostul sef al BCCO Alba, scrie Agerpres.

'Ma simt fericit. Sunt mandru de echipa pe care o am, de rudele mele, de prieteni, de persoanele pe care nu le cunosc si care au avut incredere in mine. Promit ca nu voi dezamagi', a spus Berbeceanu. El si-a manifestat increderea in justitie, afirmand ca, la Instanta Suprema, a avut parte de un complet de judecatori care i-au ascultat cu atentie argumentele si apoi a decis eliberarea sa din arest preventiv.

'Am avut parte si noroc de un complet de judecatori care au ascultat, cu mare atentie, argumentele mele si, in final, au luat decizia corecta. (...) Cred ca se va face dreptate. Am deplina incredere in justitie si sunt convins ca se va face dreptate', a spus fostul sef al BCCO Alba. Intrebat despre zilele petrecute in arest preventiv, Berbeceanu a spus ca au fost 'clipe cumplite' apreciind apoi ca 'toate lucrurile importante au un pret'.

'Si oricat de mare a fost pretul, a trebuit platit', a afirmat politistul. In final, Berbeceanu si-a aratat disponibilitatea de a colabora cu autoritatile de ancheta care verifica mai multe aspecte sesizate de politist sau pe care ar urma sa le semnaleze. Comisarul sef Traian Berbeceanu a fost eliberat marti din arest preventiv, dupa ce Instanta Suprema a admis recursul formulat de acesta impotriva deciziei Curtii de Apel, prin care mandatul de arestare preventiva a politistului era prelungit cu inca 30 de zile.

Berbeceanu are interdictie sa paraseasca tara. Fostul sef al BCCO Alba a fost arestat preventiv pe 24 octombrie, fiind acuzat de procurorii DIICOT de sprijinirea unui grup infractional nestructurat si favorizarea infractorului intr-un dosar de evaziune fiscala cu produse petroliere. El a negat, insa, in permanenta, acuzele aduse de procurori.