Primele 200.000 de doze de vaccin antigripal cumparate de Ministerul Sanatatii (MS) pentru campania de imunizare vor fi distribuite, miercuri, directiilor de sanatate publica, urmand ca acestea sa le furnizeze medicilor de familie, informeaza ministerul, informeaza Mediafax.

"Din cantitatea de 600.000 de doze de vaccin antigripal, pe care Ministerul Sanatatii le-a achizitionat pentru inceperea campaniei de vaccinare antigripala, primele 200.000 de doze se afla in depozitul CN Unifarm SA si, in cursul zilei de maine (miercuri - n.r.), urmeaza a fi distribuite in teritoriu catre directiile de sanatate publica, urmand ca acestea sa le furnizeze medicilor de familie", arata MS, care subliniaza ca este pregatit pentru inceperea campaniei de vaccinare antigripala la recomandarea specialistilor Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Restul de 400.000 de doze urmeaza sa intre in depozitul Unifarm in cursul acestei saptamani, urmand ca in perioada urmatoare, in functie de necesitatile de campanie antigripala si a recomandarilor venite din partea specialistilor INSP cu privire la activitatea virozelor respiratorii, se va planifica distributia dozelor in teritoriu, mai precizeaza sursa citata.

De asemenea, in prezent, la Institutul Cantacuzino au fost infiolate deja 212.000 de doze de vaccin antigripal autohton, urmand ca restul dozelor din aceasta sursa sa fie finalizate in cursul lunii decembrie, conform HG 320-2013, mai arata MS.

Pentru campania de vaccinare antigripala, Institutul Cantacuzino ar urma sa puna la dispozitie, in total, 400.000 de doze.