Gigi Becali va executa trei ani si sase luni de inchisoare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti, atat recursul finantatorului FC Steaua, cat si pe cel al procurorilor DNA, scrie Mediafax.

Completul de la Curtea de Apel Bucuresti a decis, cu majoritate, ca Gigi Becali sa ramana cu sporul de sase luni aplicat la pedepsele de trei ani de inchisoare primite de finantatorul FC Steaua in dosarul "Valiza" si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale.

Instanta a respins astfel atat recursul formulat de Gigi Becali, cat si pe cel al procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) formulate impotriva deciziei din 27 iunie a Tribunalului Bucuresti, prin care s-a dispus, in cazul cererii de contopire a pedepselor finantatorului FC Steaua, aplicarea unui spor de sase luni de inchisoare la condamnarea de trei ani de inchisoare cu executare.

Decizia Curtii de Apel Bucresti este definitiva, Gigi Becali urmand sa execute pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare.

Gigi Becali a citat din mai multi psalmi in fata instantei si a aratat ca procurorul reprezinta Ministerul Public, motiv pentru care ar trebui "sa reprezinte interesele publicului".

"Va spun adevarul si numai adevarul. Referitor la prima fapta, cea de sechestrare de persoane, va jur ca am dat 7.000 de euro bodyguarzilor sa-mi rascumpere masina. Au venit cu hotii in portbagaj, dar din toate declaratiile, nu exista niciuna in care sa spuna ca Becali a instigat la lipsire de libertate. (...) Referitor la schimbul de terenuri, in hotarare scrie ca desi s-a intamplat asa, nu este fapta penala. Mi s-a propus un schimb. Pe vremea aia nu era expert la privat, ci era facut de Tribunalul Bucuresti, deci de statul roman", a mai spus Gigi Becali in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti.

Becali s-a plans judecatorilor de conditiile in care este transportat de la penitenciarul din Constanta la instanta din Bucuresti, aratand ca "plateste pretul celebritatii" si trebuie sa stea intr-o cuseta in duba, nu alaturi de ceilalti detinuti.

"Eu ma aflu la Poarta Alba. Este o cursa care pleaca si opreste in toate puscariile. Este foarte greu sa merg sapte ore in conditiile in care eu am platit atatea taxe si statul roman nu ma poate transporta asa cum trebuie. (...) Trebuie sa platesc pretul celebritatii. Trebuie sa stau intr-o cuseta, in duba si nu alaturi de ceilalti 30 de detinuti", a spus Becali.

Gigi Becali a fost transferat, in 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Becali este incarcerat la Sectia exterioara de la Valu lui Traian, sta intr-o celula cu alti 19 detinuti si executa pedeapsa in regim semideschis.

In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.