Olimpicii romani au obtinut noua medalii la competitiile regionale de Informatica pentru juniori si seniori. La Olimpiada Balcanica de Informatica pentru juniori, lotul Romaniei a castigat o medalie de aur si trei medalii de argint. In paralel s-a desfasurat si Turneul international de informatica Shumen 2013, unde elevii romani au obtinut o medalie de aur, trei de argint si o medalie de bronz.

Olimpiada Balcanica de Informatica pentru juniori s-a desfasurat in localitatea bulgara Shumen, in perioada 22-24 noiembrie 2013. Tot aici, in paralel, s-a desfasurat si Turneul international de informatica Shumen 2013.

Elevii romani participanti la VII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica pentru juniori au obtinut patru medalii (o medalie de aur si trei medalii de argint), anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Medalia de aur a fost cucerita de Costin Andrei Oncescu, elev in clasa a VI-a la Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung Muscel, judetul Arges. El a fost laureat si la editia precedenta tot cu medalie de aur.

Medaliile de argint au fost castigate de Smaranda-Monica Dicu, eleva in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti, de Darius Marian si de Andrei-Cristian Stanciu, ambii elevi in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Capitala.

La Turneul international de informatica Shumen 2013, lotul Romaniei a obtinut cinci distinctii: o medalie de aur, trei de argint si o medalie de bronz.

Medalia de aur a fost obtinuta de George Chichirim, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta.

Medalii de argint au fost castigate de Vlad Rochian, elev in clasa a VIII-a la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara, de Andrei Popa - elev in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala "Constantin Parfene" din Vaslui - si de Mihai Gheorghe - elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medalia de bronz i-a revenit lui Daniel Constantin, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Turneul international de informatica Shumen se desfasoara din 2009, iar anul acesta la competitie au luat parte Grecia, Macedonia, Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Bulgaria si o echipa din orasul Shumen, potrivit organizatorilor.

Citeste si: