Un primar din judetul Vaslui a inventat parazapezi din impletituri de crengi si arbusti pentru a evita blocarea drumurilor si izolarea pe timp de iarna a comunei, investitie care nu a costat niciun leu si care nu-i tenteaza pe hoti sa o fure, asa cum s-a intamplat in cazul panourilor metalice.

Principalele drumuri de acces spre comuna vasluiana Viisoara vor fi protejate in aceasta iarna de parazapezi facute din impletituri de crengi si arbusti, solutie gasita de autoritatile locale dupa ce panourile metalice puse in iernile trecute pe marginea drumurilor au fost furate.

Investitia facuta de autoritatile din Viisoara nu a costat niciun leu, in conditiile in care arbustii folositi la parazapezi au fost taiati de pe marginea unui drum comunal, unde primaria a facut defrisari.

"Ca si forta de munca, am participat majoritatea angajatilor din primariei, de la paznic si seful pompierilor, pana la viceprimar si primar. Daca la parazapezile metalice trebuia sa angajam oameni care sa le pazeasca, ceea ce nu ne permitea bugetul, pe acestea din crengi si arbusti nu le fura nimeni. De aceea, le consideram foarte eficiente", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX primarul comunei Viisoara, Liviu Parciu.

Parazapezile din impletituri de crengi si arbusti au o inaltime de 1,5 metri si, insumate, se intind pe o lungime de peste doi kilometri.