Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, nu s-a aflat in stare de incompatibilitate prin exercitarea simultana, in anul 2011, a functiilor de senator si rector al Universitatii Politehnica din Timisoara, a decis definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Agerpres.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

Curtea suprema a admis luni recursul lui Nicolae Robu si a desfiintat decizia Curtii de Apel Timisoara din 27 februarie 2012, prin care Robu a fost declarat incompatibil.

In iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca Nicolae Robu, pe atunci senator PNL, s-a aflat in stare de incompatibilitate, deoarece exercita simultan functia de rector al Universitatii Politehnica din Timisoara si demnitatea de senator, respectiv functia de presedinte al Partidului National Liberal filiala Timis.

Nicolae Robu a atacat in instanta raportul de evaluare intocmit de ANI, insa, pe 27 februarie 2012, contestatia sa a fost respinsa de Curtea de Apel Timisoara.

El a facut apoi recurs, admis luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La alegerile locale din iunie 2012, Nicolae Robu a fost ales primar al municipiului Timisoara.

Conform art. 215 alin. (3) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011: ''persoanele care ocupa o demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului'', iar potrivit art. 215 alin. (4) din acelasi act normativ: ''functia de rector este incompatibila cu detinerea de functii de conducere in cadrul unui partid politic pe perioada exercitarii mandatului''.