Primarul orasului Miercurea Sibiului, Ioan Troanca, a declarat luni pentru Agerpres dupa ce un TIR a intrat in cursul noptii in doua case, ca este nevoie urgenta ca traficul greu sa fie mutat de pe DN1 pe autostrada, ceea ce i-ar scapa pe sibienii din aceasta localitate de autotrenurile care le distrug locuintele.

"La noi se aduna tot traficul dintre Sebes si Sibiu, pana nu se face autostrada. Aici colecteaza tot vestul si tot ce vine de la Sibiu incoace. (Soferii - n.r.) nu respecta viteza legala. E drum national. Nu e prima data. Numai de cand sunt eu primar au fost cateva accidente ca acesta. (...) Si la Politie, si la Drumurile Nationale am facut demersurile. Bine ca nu au dormit oamenii in fata, in casa", a afirmat Ioan Troanca.

In urma accidentului din cursul noptii de duminica spre luni, casele a doi sibieni au fost distruse partial. In urma accidentului au fost raniti soferul si pasagerul din TIR, insa si acestia sunt constienti, fiind internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, potrivit purtatorului de cuvant al spitalului, Decebal Toderita.

"In urma evenimentului rutier a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatorului auto si vatamarea corporala grava a pasagerului de pe locul din dreapta al autotractorului", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu citat de Agerpres.

Vinovat de accident este soferul TIR-ului care a depasit viteza legala, intr-o curba, in timp ce ploua torential. Un asemenea accident rutier in care au fost distruse case la Miercurea Sibiului nu a mai avut loc de doi ani, potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Sibiu, Luciana Baltes.