Mihai Chirita, tanarul care a impuscat trei persoane cu un pistol cu bile de cauciuc, sambata seara, in afara unui supermarket din Militari, a fost retinut de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, urmand sa fie prezentat luni instantei cu propunere de arestare preventiva, anunta Mediafax. Tanarul, care a fugit de la locul faptei, s-a predat, duminica, in jurul orei 17:00, la Sectia 20 de Politie.

Procurorii de la Parchetul de pe langa CAB au inceput urmarirea penala fata de acesta, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice, uz nelegal de arma neletala si vatamare corporala grava.

Tatal si surorile lui Mihai Chirita au fost arestati pentru 29 de zile, in urma unei hotarari luate duminica de CAB. Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Surorile atacatorului, Florentina, care este avocat, si Mariana Cristina, si tatal, Tomita Chirita, au fost pusi sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Cele doua tinere nu au vrut sa stea la coada la magazin si au solicitat ajutorul unor rude, dupa ce au intrat in conflict cu alte persoane, sambata seara, potrivit directorului adjunct al Politiei Capitalei Marius Mihai Voicu.

Ulterior, in afara supermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc si a inceput sa traga, ranind trei persoane, printre care o tanara de 23 de ani, care si-a pierdut un ochi. De asemenea, doi barbati au fost raniti si transportati la spital.